• Business

    Στην προεδρία της FEAP η Λάρα Μπαράζι Γερουλάνου – Πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ευρωπαίων ιχθυοκαλλιεργητών

    • NewsRoom

    Λάρα Μπαράζι Γερουλάνου


    Τα ηνία της Ομοσπονδίας Ευρωπαίων Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (FEAP) αναλαμβάνει η Λάρα Μπαράζι Γερουλάνου, όντας η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην ιστορία της Ομοσπονδίας.

    Η κα. Γερουλάνου, η οποία είναι πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς, εκλέχθηκε στις 4 Νοεμβρίου στην προεδρία της FEAP. Η FEAP εκπροσωπεί τους Ευρωπαίους παραγωγούς ιχθυοκαλλιέργειας που παράγουν 2,3 εκατομμύρια τόνους τσιπούρας, λαβρακιού, σολομού, πέστροφας, κα., και απασχολούν πάνω από 100.000 εργαζόμενους.

    Η κυρία Μπαράζι-Γερουλάνου ηγείται των Ιχθυοτροφείων Κεφαλονιάς από τη θέση της Διευθύνουσας Συμβούλου από το 1998. Στο παρελθόν εργάστηκε στις τραπεζικές επενδύσεις και εμπορικές συναλλαγές στην Credit Lyonnais Bank στη Νέα Υόρκη.

    Είναι απόφοιτος του πανεπιστημίου Harvard των Η.Π.Α, με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο Διεθνές Εμπόριο και τα Οικονομικά, και του πανεπιστημίου Columbia των Η.Π.Α., με πτυχίο στα Οικονομικά.

    Συμμετέχει στα Διοικητικά Συμβούλια πολλών κλαδικών συνδέσμων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ε.Ε., συμπεριλαμβανομένων του Συνδέσμου Ελληνικών Θαλασσοκαλλιεργειών και της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας. Είναι μέλος της Διαχειριστικής Επιτροπής του Συνδέσμου Ευρωπαίων Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (Federation of European Aquaculture Producers) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Blue Waters LLC στο Σουλτανάτο του Ομάν.

    Είναι σύμβουλος του FAO (Food and Agriculture Organization of the United Nations) και του IUCN (International Union for the Conservation of Nature) σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης των υδατοκαλλιεργειών. Μιλάει άπταιστα Αραβικά, Αγγλικά, Γαλλικά και Ελληνικά.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ