• Τράπεζες

    Βασίλης Καραμούζης (Εθνική Τράπεζα): Έρχονται δάνεια €3 δισ. για την στήριξη των επιχειρήσεων μέσα στην επόμενη τριετία

    Βασίλης Καραμούζης- Εθνική Τράπεζα: 100 επενδυτικά σχέδια ύψους 5 δις ευρώ έτοιμα να ενταχθούν στο Ταμείο Ανάκαμψης

    Βασίλης Καραμούζης, γενικός διευθυντής εταιρικής και επενδυτικής τραπεζικής ΕΤΕ


    Με 3 δις ευρώ νέα δάνεια σχεδιάζει να στηρίξει τις επιχειρήσεις μεταποίησης η Εθνική Τράπεζα την επόμενη τριετία, όπως ανέφερε πριν από λίγο ο κ. Βασίλης Καραμούζης, Γενικός Διευθυντής Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής της ΕΤΕ, μιλώντας στο Thessaloniki Summit 2020.

    Μάλιστα σημείωσε πως το 2020 οι χρηματοδοτήσεις της Εθνικής συνολικά προς τις μεταποιητικές επιχειρήσεις θα ανέλθουν στο 1δις ευρώ, με τα 700 εκατ. ευρώ να κατευθύνονται στις επιχειρήσεις της Β. Ελλάδος.

    Όπως είπε το χαρτοφυλάκιο μικρομεσαίων επιχειρήσεων της τράπεζας στη Β. Ελλάδα διευρύνεται συνεχώς, σήμερα έχει 8.000 πελάτες με υπόλοιπα δανείων 1,5δις ευρώ.

    Η Εθνική Τράπεζα υπογράμμισε ο κ. Καραμούζης, στο πλαίσιο αναδιάταξης λειτουργίας της με πελατοκεντρική κατεύθυνση δημιούργησε corporate καταστήματα στη Θεσσαλονίκη και στις μεγάλες πόλεις της Β. Ελλάδος, και διαθέτει οργανωμένη Μονάδα Επιχειρηματικών Πιστοδοτήσεων.

    Αναφορά έκανε και στα μέτρα στήριξης της επιχειρηματικής πελατείας για την αντιμετώπιση των ιδιαίτερων συνθηκών λόγω της πανδημίας. Τέτοια μέτρα ήταν η μετάθεση δόσεων, η επιδότηση τόκων, τα προγράμματα ενίσχυσης με την εγγύηση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, αλλά και η δυνατότητα εξυπηρέτησης τους, μέσω internet banking χωρίς τη φυσική παρουσία στο κατάστημα.

    «Η τράπουλα ανακατεύεται, η επόμενη μέρα κτίζεται σήμερα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καρουμούζης και συνέχισε: πρέπει να μετρήσουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, να δούμε τις διαρθρωτικές διαφορές της ελληνικής οικονομίας και βιομηχανίας από τη μέση ευρωπαϊκή, να εντοπίσουμε τις ευκαιρίες που αναδύονται. Τόνισε μάλιστα, πως η βιομηχανία έχει εξέχοντα ρόλο στην ανάπτυξη επικαλούμενος στοιχεία μελέτης της ΕΤΕ.

    Διαβάστε ακόμα: 

    Εθνική Τράπεζα: Παράταση στην ανακοίνωση του προγράμματος εθελουσίας των εργαζομένων λόγω lockdown

     



    ΣΧΟΛΙΑ