ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αποφάσισε σήμερα να οργανώσει στις 3 και 4 Δεκεμβρίου στη Νέα Υόρκη μια έκτακτη σύνοδο, που θα διεξαχθεί κυρίως ψηφιακά, με αντικείμενο την πανδημία Covid-19 και με στόχο την ενίσχυση του συντονισμού σε διεθνές επίπεδο.
Η σύνοδος αυτή συζητείτο από τον Ιούνιο έπειτα από πρωτοβουλία του Κινήματος των Αδέσμευτων Χωρών. Θα διεξαχθεί σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, διευκρινίζει το ψήφισμα που ενέκριναν οι 150 από τις 193 χώρες της γενικής Συνέλευσης. Κανένα μέλος δεν καταψήφισε την πρωτοβουλία, τρία απείχαν από την ψηφοφορία: οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και η Αρμενία.
Οι ηγέτες μπορούν να στείλουν μια προεγγεγραμμένη δήλωση διάρκειας 5 λεπτών, η οποία θα προβληθεί στην αίθουσα της γενικής Συνέλευσης, έπειτα από μια εισαγωγή του αντιπροσώπου της χώρας τους, που θα βρίσκεται αυτοπροσώπως στην αίθουσα, διευκρινίζει το κείμενο.
Λόγω των 14 ημερών της καραντίνας που επιβάλλονται στους ξένους επισκέπτες από την πόλη της Νέας Υόρκης, η φυσική παρουσία των επικεφαλής των κρατών μελών είναι ελάχιστα πιθανή και αυτό το μοντέλο μιας συνόδου, εν μέρει ψηφιακής εν μέρει με φυσική παρουσία, υιοθετήθηκε ήδη τον Σεπτέμβριο από τον ΟΗΕ για την ετήσια Γενική Συνέλευσή του.
Κατά τις τοποθετήσεις που ακολούθησαν την ψηφοφορία, οι ΗΠΑ υπογράμμισαν ότι αντιτίθενται σε έναν σημαντικό ρόλο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας κατά τη διάρκεια της Συνόδου, την ώρα που η Ρωσία εξέφραζε τη λύπη της για την υποτίμηση του ΠΟΥ από τις ΗΠΑ.
Η Γερμανία επέκρινε ένα ψήφισμα «πολύ ασαφές» για τους στόχους της Συνόδου και η Βρετανία ζήτησε να υπάρξει θέση για τη κοινωνία των πολιτών, σε αυτήν την έκτακτη Σύνοδο.
Διαβάστε επίσης:
Ιταλία: Πάνω από 34.000 τα νέα κρούσματα – Μεγάλη αύξηση σημειώνουν και οι θάνατοι
Σε καραντίνα ο επικεφαλής του ΠΟΥ
Κορονοϊός: Έκτακτα μέτρα ζητούν τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ανθεκτικότητα στις κορυφαίες οικονομίες της Ευρώπης παρά την εμπορική αναταραχή
- ΔΥΠΑ: Πάνω από 1.000 θέσεις εργασίας στο Βόλο
- «Έκλεισε» το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας: Πότε η συνάντηση Μητσοτάκη με Ερντογάν
- Swatch: «Ανάσα» αισιοδοξίας από την αύξηση των πωλήσεων – Θετικές προοπτικές το 2026
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.