• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Μικτά πρόσημα και έντονη νευρικότητα στο άνοιγμα – Ανοδικά κινούνται χρυσός και πετρέλαιο

    • NewsRoom
    χρηματιστές στη wall street


    Έντονη νευρικότητα παρουσιάζουν στην πρώτη ώρα από το άνοιγμα της Wall Street την Τρίτη οι βασικοί δείκτες, μια μέρα μετά τις ισχυρές απώλειες της Δευτέρας που ακολούθησαν στον απόηχο της αύξησης των κρουσμάτων της Covid-19 και του συνεχιζόμενου αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις για το νέο πακέτο τόνωσης.

    Οι επενδυτές είδαν με προβληματισμό τα απογοητευτικά στοιχεία για την πτώση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης η οποία τον Οκτώβριο υποχώρησε στο 100,3, από 101,3 τον Σεπτέμβριο. Η είδηση έρχεται την ώρα που τα στοιχεία από την πορεία της πανδημίας στις ΗΠΑ δείχνουν, με τη New York Times, πως ο εβδομαδιαίος μέσος όρος  για τα ημερήσια κρούσματα  ανέρχεται πλέον στις 71.000, αριθμός ρεκόρ από την έναρξη της κρίσης.

    Οι επενδυτές παρακολουθούν για μια ακόμα ημέρα τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Λευκού Οίκου και Βουλής των Αντιπροσώπων για το πακέτο στήριξης της αμερικανικής  δημοσιονομικής στήριξης αμερικανικής οικονομίας. Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως  μια πιθανή συμφωνία θα μπορούσε να έρθει σε επίπεδο εβδομάδων. Οι δύο πλευρές συνεχίζουν να έχουν διαφορές σε σημαντικά ζητήματα, ενώ υπάρχει αμφιβολία κατά πόσο θα μπορέσουν να λύσουν το αδιέξοδο πριν τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

    Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων η 3M ανακοίνωσε καλύτερα των προσδοκιών αποτελέσματα ενώ αντίθετα η Caterpillar κατέγραψε πτώση κερδοφορίας -54% στο τρίτο τρίμηνο. Αμέσως μετά τις λήξη της συνεδρίασης θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα τριμήνου της Microsoft. Αποτελέσματα θα παρουσιάσει απόψε και η AMD, η οποία ανακοίνωσε πως προχωρά στην εξαγορά της Xilinx έναντι 35 δισ. δολαρίων.

    Αυτή την ώρα, ο Dow Jones υποχωρεί στις 27.574,59 κινούμενος με απώλειες -0,40%,  ο S&P 500 στις 3.397,06 με πτώση -0,11% ενώ ο  Nasdaq κινείται στις 11.397,81 με κέρδη 0,34%.

    Στα εμπορεύματα θετικά κινούνται τόσο τα συμβόλαιο του χρυσού όσο και αυτά του πετρελαίου.

    Ειδικότερα, το  συμβόλαιο Δεκεμβρίου για τον χρυσό κινείται στα  1.908,10 δολάρια η ουγγιά με άνοδο 0,13%. Το συμβόλαιο Δεκεμβρίου του WTI κινείται με άνοδο 0,8% στα  38,87 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αντίστοιχο συμβόλαιο του Brent σημειώνει άνοδο 0,74% στα 40,76 δολάρια το βαρέλι.



    ΣΧΟΛΙΑ