ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Μέχρι την άνοιξη θα έχουμε μεγάλα προβλήματα», τόνισε ο λοιμωξιολόγος.
Για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα μίλησε σήμερα ο λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής για τον κορoνοϊό, Νίκος Σύψας.
Κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης, ο Νίκος Σύψας τόνισε ότι «μέχρι την άνοιξη θα έχουμε πολύ μεγάλα προβλήματα». Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, ο λοιμωξιολόγος σημείωσε για ακόμη μια φορά για την κρισιμότητα της κατάστασης και τόνισε πως το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στην Αττική και συγκεκριμένα στην Αθήνα, όπου «εντοπίζεται η μεγαλύτερη επιδημιολογική πίεση».
«Θα πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο», δήλωσε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Είναι απλό, κρατάμε αποστάσεις και φοράμε μάσκα. Η παρέμβαση που γίνεται στο κέντρο της Αθήνας είναι πολύ σημαντική. Η κατάσταση είναι δύσκολη στην Αττική. Τώρα πρέπει να καμφθεί η επιδημία, πριν είναι αργά», σημείωσε ο κ. Σύψας και τόνισε πως όλα χρειάζονται μέτρο και καλή θέληση.
«Δεν θεωρώ ότι είναι σημαντικό να γίνει υποχρεωτική και με πρόστιμο η μάσκα σε εξωτερικούς χώρους», είπε ο ίδιος, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι υπάρχει ήδη έτοιμο πακέτο νέων μέτρων. «Και αν χρειαστεί, θα το πάρουμε» τόνισε χαρακτηριστικά.
Σχολιάζοντας τη θετική διάγνωση του Ντόναλντ Τραμπ, ο κ. Σύψας είπε πως ο ιός «δεν κοιτά προέδρους, αλλά ευάλωτους ανθρώπους». Ερωτηθείς για τα σχολεία, ο λοιμωξιολόγος είπε πως είναι ευχαριστημένος με την κατάσταση, προσθέτοντας πως ο βασικός όγκος των εκπαιδευτικών μονάδων λειτουργεί. Αναφορικά με τα ΜΜΜ, είπε πως η κατάσταση δεν ήταν καλή, αλλά τώρα αυξάνονται τα δρομολόγια.
Κλείνοντας τη συνέντευξή του, τόνισε πως ο κορoνοϊός έχει έρθει για να μείνει για καιρό. «Κανείς δεν ξεμπέρδεψε εύκολα με μια πανδημία. Κρατούν 1,5 με 2 χρόνια» ανέφερε χαρακτηριστικά, προβλέποντας παράλληλα «πολύ μεγάλα προβλήματα μέχρι την άνοιξη».
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μαζωνάκης: Βρέθηκε στο κινητό της γιατρού φωτογραφία του στο ιατρείο – Διέγραψαν τα ραντεβού στον υπολογιστή και καθάρισαν τον χώρο
- FT: Οι ΗΠΑ όρισαν «ωράριο» στρατιωτικής προστασίας για τα τάνκερ που περνούν από το Ορμούζ
- Γεραπετρίτης: Δεν υπάρχουν ακόμη οι προϋποθέσεις για συνυποσχετικό με την Τουρκία, τα ζητήματα κυριαρχίας είναι εκτός συζήτησης
- Μητσοτάκης από Καστελλόριζο: Στην επόμενη τετραετία θα κλείσουμε όλα τα ανοιχτά μέτωπα – 37 έργα για τη Μεγίστη
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.