ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στην άτυπη συνάντηση των υπουργών Υγείας των κρατών- μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με θέμα τη μεταρρύθμιση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας , συμμετείχε σήμερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, παρουσία του γενικού διευθυντή του ΠΟΥ Tedros Adhanom και της επιτρόπου Υγείας της ΕΕ Στέλλας Κυριακίδου.
Στην τοποθέτησή του, ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι ο ΠΟΥ είναι ο ηγετικός οργανισμός παγκοσμίως στον τομέα της Υγείας, επισημαίνοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στις μεταρρυθμίσεις του, που συνδέονται με την Covid-19 αλλά και στα σημαντικά ζητήματα της εποχής μας, όπως η κλιματική αλλαγή και το μεταναστευτικό.
Όπως είπε χαρακτηριστικά, «το μεταναστευτικό ζήτημα αποτελεί πρόκληση για την ΕΕ, λόγω της πίεσης από τις ροές στα ευρωπαϊκά σύνορα».
Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο υπουργός Υγείας είπε ότι το Γραφείο Ευρώπης του ΠΟΥ πρέπει να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος των μεταρρυθμίσεων, βασισμένο στη στενή συνεργασία με την Ευρώπη και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πετρέλαιο: Μικρές απώλειες για Brent και WTI μετά την υποβάθμιση των ΗΠΑ από τη Moody’s
- Ταγαράς: Η κυβέρνηση επεξεργάζεται λύση για τις Ζώνες που μπορεί να βρεθούν εκτός ορίων οικισμών
- Ο Τραμπ ενημέρωσε τους ευρωπαίους ηγέτες για τη συνομιλία με τον Πούτιν
- Θεσσαλονίκη: Υπέκυψε στα τραύματά της η 14χρονη που είχε βρεθεί με κακώσεις στο σώμα σε κεντρικό πεζόδρομο
