ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
NASA: Όλα έτοιμα για την πρώτη αποστολή ανθρώπων γύρω από τη Σελήνη για πρώτη φορά εδώ και 50 χρόνια (live)
Στόχος είναι να ενισχυθεί η μεταφορά τεχνογνωσίας από τις εφαρμογές του Διαστήματος σε εφαρμογές της καθημερινότητας
Αρχίζει η διαδικασία για τη δημιουργία και λειτουργία ενός ESA Business Incubation Centre (ESA BIC) στην Ελλάδα, έπειτα από πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΓΓΤΤ) του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA).
Στόχος είναι να ενισχυθεί η μεταφορά τεχνογνωσίας από τις εφαρμογές του Διαστήματος σε εφαρμογές της καθημερινότητας και η ενθάρρυνση της ανάπτυξης των νεοφυών επιχειρήσεων και της επιχειρηματικότητας.
Ελληνικές εταιρείες έχουν τη δυνατότητα να εκδηλώσουν ως τις 20 Νοεμβρίου 2020 ενδιαφέρον για την υλοποίηση και διαχείριση του ESA BIC Ελλάδας. Η σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος είναι δημοσιευμένη στον ιστότοπο της ESA και εδώ.
Για την ενημέρωση των ενδιαφερομένων, πραγματοποιείται την Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου στις 11:30 ώρα Ελλάδας διαδικτυακό σεμινάριο, όπου ειδικοί από τη ΓΓΤΤ και την ESA θα παρουσιάσουν τους στόχους και το μοντέλο λειτουργίας του ESA BIC.
Να σημειώσουμε ότι η δημιουργία του πρώτου ESA BIC βασίζεται στη στρατηγική της Ελλάδας για την ενεργό συμμετοχή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Διαστημική Στρατηγική, όπως αυτή αναπτύχθηκε κατά τη Σύνοδο του Συμβουλίου της ESA σε υπουργικό επίπεδο (Space 19+) τον Νοέμβριο του 2019.
Αποτέλεσμα αυτής της στρατηγικής αποτελεί και η επιλογή από την ESA του Αστεροσκοπείου Χελμού για την κατασκευή στην Ελλάδα του πρώτου επίγειου σταθμού του προγράμματος «Fibre in the sky». Για τη συμμετοχή στο διαδικτυακό σεμινάριο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν εδώ.
Σήμερα, λειτουργούν 20 ESA BICs σε όλη την Ευρώπη. Περίπου 180 νεοφυείς επιχειρήσεις επιλέγονται κάθε χρόνο για ένταξη στα ESA BICs, ενώ μέχρι σήμερα ο θεσμός έχει δημιουργήσει περισσότερες από 700 επιχειρήσεις που απασχολούν χιλιάδες εργαζόμενους υψηλής κατάρτισης σε όλη την Ευρώπη.
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αναλυτές για Εθνική Τράπεζα: Κέρδη, Allianz και κεφάλαια κρατούν τους ξένους οίκους σε θέση αγοράς
- Γερμανία: Ελεύθεροι οι όμηροι που κρατούνταν σε τράπεζα – Αναζητούνται οι δράστες
- ΟΣΕ: Νέο έργο ασφάλειας 25 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση 100 ισόπεδων διαβάσεων στο σιδηροδρομικό δίκτυο
- Nικόλας Πατέρας: Αύξηση κερδών και ταμειακά διαθέσιμα 230 εκατ. δολ. για την Contships – mononewsTV
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.