ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνει η ψηφιακή οικονομία, αλλά και στα βασικά χαρακτηριστικά που χρειάζεται να διαθέτουν οι μεγάλοι οργανισμοί για να αντιμετωπίσουν την αβεβαιότητα και τη μεταβλητότητα, ειδικότερα μετά την πανδημία, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, κ. Κώστας Μιχαηλίδης, στο πλαίσιο ομιλίας του στο Athens Democracy Forum.
Η Εθνική Τράπεζα, τόνισε συγκεκριμένα ο κ. Μιχαηλίδης, πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ένας σημαντικός χρηματοοικονομικός εταίρος στη δημιουργία της νέας εποχής. Οι οργανισμοί που λειτουργούν στη βάση ενός «στοχοκεντρικού μοντέλου» αποτελούν τη μόνη βιώσιμη και κατάλληλη επιλογή για το μέλλον μας, πρόσθεσε.
Όσον αφορά στη νέα πραγματικότητα της ψηφιακής τραπεζικής, ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε ότι μέσα στην πρωτοφανή αυτή κρίση, το πρόγραμμα μετασχηματισμού της ΕΤΕ υπήρξε η πυξίδα της τράπεζας, καθώς συνέβαλε στη διαμόρφωση μιας νέας κανονικότητας στο λειτουργικό μοντέλο, διευκόλυνε τη λήψη γρήγορων αποφάσεων και διαφύλαξε τη συνέχιση της επιχειρηματικής της λειτουργίας. Είναι ένα επιτυχές παράδειγμα του στοχοκεντρικού μοντέλου που ακολούθησε η τράπεζα.
Η αντιμετώπιση της αβεβαιότητας και της μεταβλητότητας χρειάζεται ισχυρή διακυβέρνηση, διαφάνεια και ειλικρίνεια στην ηγετική ομάδα κάθε οργανισμού. Να γνωρίζουμε τι πρέπει να ζητήσουμε από τους ανθρώπους μας για να πράττουν με συνέπεια στους στόχους μας, να εργαζόμαστε ομαδικά, με αμοιβαία εμπιστοσύνη και να θυμόμαστε πάντοτε τους στόχους που έχει θέσει ο οργανισμός, για να ανταποκριθούμε στις μεγάλες προκλήσεις της εποχής.
Σύμφωνα με τον κ. Μιχαηλίδη, η πανδημία μας έκανε να συνειδητοποιήσουμε ότι τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο, μας έφερε όλους πιο κοντά και μας ανάγκασε να δουλέψουμε για το κοινό καλό. Κατέδειξε ότι υπάρχουν πράγματα πολύ πιο μεγάλα και σημαντικά από το εγώ μας και τις προσωπικές μας επιδιώξεις, μας βοήθησε να επανεξετάσουμε τις προτεραιότητές μας και μας ανάγκασε να αναγνωρίσουμε την ειλικρίνεια, το κουράγιο, τις γνώσεις και την εμπειρία, καθώς και τις συλλογικές προσπάθειες.
Η κρίση -και ο τρόπος και η ετοιμότητα που τη διαχειριζόμαστε- είναι διαφωτιστική για το τι είδους τράπεζα, τι είδους οικονομία, τι είδους άνθρωποι φιλοδοξούμε να γίνουμε, τόνισε καταλήγοντας ο πρόεδρος της ΕΤΕ.
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ο.Λ. Κέρκυρας: Αυξημένες κατά 20,3% οι προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων φέτος – Αναμένονται περίπου 1 εκ. επιβάτες
- Bitcoin: Ασθενής ανάκαμψη και φόβοι για υποχώρηση προς τα $70.000
- Carbon Farming Schools 2025: ΔΕΗ και Open Farm προωθούν τη βιώσιμη γεωργία στους μαθητές
- Siemens Energy: Eπένδυση $1 δισ. στην πιο “hot” αγορά των ΗΠΑ – Ενισχύεται η μετοχή
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.