Ανακοίνωση για τις εχθροπραξίες που σημειώνονται από το πρωί στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ έβγαλε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «παρακολουθούμε με ιδιαίτερη ανησυχία την κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, που προκάλεσε και θύματα μεταξύ αμάχων».
«Καλούμε όλα τα μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, να προβούν σε άμεση παύση των εχθροπραξιών και να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο της Ομάδας Μινσκ» πρόσθεσε το ελληνικό ΥΠΕΞ και κατέληξε: «Η ειρηνική επίλυση των διαφορών στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου είναι μονόδρομος για την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα. Αναμένουμε ότι κάθε ενέργεια και δήλωση από πλευράς εμπλεκομένων αλλά και τρίτων θα εντάσσεται σε αυτή τη λογική, αποφεύγοντας την υποδαύλιση της ένταση».
Σημείωνεται ότι νωρίτερα ο Χουλουσί Ακάρ, ο Τουρκος υπουργός Άμυνας, τόνισε ότι «θα στηρίξουμε το Αζερμπαϊτζάν με όλες μας τις δυνάμεις».
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Στις άγονες και προβληματικές περιοχές εντάσσεται το Κέντρο Υγείας Σφακίων
- Φρίντριχ Μερτς: Υπάρχει μικρή αλλά υπαρκτή πιθανότητα να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία
- Ινδία: Κατηγορεί το Πακιστάν πως παραβίασε την εκεχειρία – Νέες εκρήξεις στο ινδικό Κασμίρ
- Τελεσίγραφο Ευρώπης και ΗΠΑ στη Ρωσία: Δεχθείτε την εκεχειρία 30 ημερών στην Ουκρανία ή έρχονται νέες κυρώσεις
