ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Περίπου 300 μετανάστες από την Μυτιλήνη θα μεταφερθούν στην Ιταλία και θα έχουν την φροντίδα της κοινότητας Σαν Ετζίντιο, ανακοίνωσε σήμερα η καθολική φιλανθρωπική οργάνωση.
Η Σαν Ετζίντιο τόνισε ότι θα υπογράψει αργότερα σήμερα μια συμφωνία με το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών που θα επιτρέπει την άφιξη των μεταναστών στην ιταλική επικράτεια.
Οι πρόσφυγες θα ενταχθούν στο 18μηνο πρόγραμμα της οργάνωσης «που δίνει προτεραιότητα σε οικογένειες και στα πιο ευάλωτα άτομα, συμπεριλαμβανομένων των ασυνόδευτων ανηλίκων», υπογράμμισε η ανακοίνωση.
Αρκετά κράτη μέλη της ΕΕ έχουν προσφερθεί να δεχθούν πρόσφυγες και μετανάστες από την Ελλάδα μετά την καταστροφική πυρκαγιά στον καταυλισμό της Μόριας.
Η Γερμανία πρωτοστάτησε με τη δέσμευση να δεχτεί 1.553 πρόσφυγες.
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Διπλωματικές πηγές για δήλωση Τούρκου ΥΠΕΞ: «Δεν μας αφορά η εσωτερική διαχείριση από την Τουρκία. Μόνη αδειοδοτούσα χώρα η Ελλάδα»
- Ιράκ: Ξεπέρασε τα 5 εκατ. βαρέλια ημερησίως η παραγωγή πετρελαίου
- Στενά του Ορμούζ: Φωτιά σε τάνκερ μετά από πρόσκρουση σε νάρκη, σύμφωνα με το Ιράν
- Τζιτζικώστας από EUROCONTROL: Ξεκάθαρη προτεραιότητά μας η ασφάλεια των επιβατών και η απρόσκοπτη λειτουργία των ευρωπαϊκών αερομεταφορών
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.