• Business

    Σε συμβιβασμό με την Akazoo κατέληξε το fund Diorama/DECA

    • NewsRoom


    To fund diorama/DECA πέτυχε συμβιβασμό για την επένδυση στην Internetq / Akazoo ανακτώντας πάνω από 70% της αρχικής του επένδυσης, την πλειοψηφία του οποίου έχει ήδη εισπράξει, όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες.

    Το fund diorama/DECA με τη βοήθεια των νομικών του συμβούλων Στάθη Ποταμίτη, Κωνσταντίνου Παπαδιαμάντη και Μιχάλη Δημητρακόπουλου, πέτυχε τον συμβιβασμό, ενώ η Akazoo εκπροσωπήθηκε από τους δικηγόρους Αντώνη Πουλόπουλο και Δημήτρη Αναστασόπουλο.

    Υπενθυμίζουμε ότι τον περασμένο Απρίλιο η QCM του Gabriel Grego χαρακτήρισε «πύργο από τραπουλόχαρτα» την εισηγμένη στον Nasdaq, ελληνικών συμφερόντων εταιρεία, Akazoo. Και είχε εξαπολύσει δριμεία επίθεση στην εταιρεία που ιδρύθηκε το 2000 από τον Παναγιώτη Δημητρόπουλο.

    Στην έκθεσή της, η QCM ανέφερε ότι «η Akazoo μοιάζει με λογιστικό δημιούργημα, είναι ένα σχήμα οργανωμένο από το μάνατζμεντ για να κερδοφορεί, ενώ εξαπατά τους επενδυτές».

    Σημειώνεται πως η εταιρεία ιδρύθηκε το 2000 από τον Παναγιώτη Δημητρόπουλο ως εταιρεία σχεδίασης websites (μέλος της InternetQ). Εισήχθη στην αγορά AIM του Λονδίνου το 2010. Το 2015 η InternetQ απέκτησε την R&R με private placement ύψους 17 εκατ. δολαρίων από την Tosca/Penta.

    Το 2016 η εταιρεία κατηγορήθηκε από το βρετανικό blog shareprophets.com ως πιθανή απάτη.

    Εν συνεχεία, η εταιρεία βγήκε από το χρηματιστήριο και ξαναμπήκε στο NASDAQ στα τέλη του 2019 μέσω ανάστροφης συγχώνευσης.

    Και τον περασμένο Μάιο ανεστάλη η διαπραγμάτευση της μετοχής της στο αμερικανικό δείκτη Nasdaq.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ