Menu
0.37%
Τζίρος: 239.07 εκατ.

Γιώργος Μυλωνάκης: Επιστρέφει στα καθήκοντά του στο Μαξίμου

Life & Style

Πάνω από 200 καταγγελίες για το Big Brother – Παρέμβαση από το ΕΣΡ

Comments

Την παρέμβαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) πυροδότησαν τα χυδαία σχόλια περί βιασμού γυναικών από παίκτη του Big Brother κατά τη διάρκεια προβολής του ριάλιτι σε live streaming του ΣΚΑΪ.

Με ανακοίνωση, το ΕΣΡ ξεκαθαρίζει πως η σιωπή του απέναντι στις καταγγελίες αποτελεί νομική του υποχρέωση, καθώς οφείλει να ακολουθήσει όλες τις νομικές διαδικασίες και να προβεί σε απόφαση, την οποία και στη συνέχεια θα ανακοινώσει επισήμως.

Όπως αναφέρεται, έχει λάβει περισσότερες από 200 καταγγελίες για το θέμα και ήδη έχει σχηματιστεί φάκελος. Επιπλέον, έχει οριστεί εισηγητής για τη διερεύνηση του θέματος.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΕΣΡ:

«Στο Συμβούλιο έχει περιέλθει πλήθος καταγγελιών (πλέον των διακοσίων) για διάπραξη (διοικητικού) αδικήματος κατά τη διάρκεια εκπομπής τηλεοπτικού σταθμού μέσω του διαδικτυακού του ιστοτόπου.

Κάποιοι από τους καταγγέλοντες διαμαρτύρονται και διερωτώνται ‘γιατί σιωπά το ΕΣΡ΄, η δε απάντηση σ’ αυτό είναι απλή: Διότι το ΕΣΡ έχει νομική υποχρέωση να σιωπά!

Και τούτο επειδή, ως κρατική αρχή που κρίνει (και αποφασίζει) επί καταγγελιών (υποχρεούται να) ομιλεί – μετά από τήρηση νόμιμων διαδικασιών – μόνο με τις αποφάσεις του και όχι προκαταβολικώς, εμφανιζόμενο στην συνέχεια (και) ως αντικειμενικός κριτής θεμάτων για τα οποία έχει ήδη εκφρασθεί.

Για το συγκεκριμένο πάντως ζήτημα σχηματίσθηκε ήδη φάκελος και ορίσθηκε εισηγητής».

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

Μοιραστείτε την άποψή σας

Σχόλια
Οδηγίες

Για να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σίσσυ Χρηστίδου: Υπέγραψε για το καθημερινό πρωϊνό του Mega
Hellenic Sailing League powered by Grivalia: Η Αθηναϊκή Ριβιέρα ανοίγει ξανά πανιά
Ligue 1: Από τα δισεκατομμύρια των τηλεοπτικών στο ξεπούλημα των ποδοσφαιριστών
Στο MEGA ο Παύλος Τσίμας – Ο νέος του ρόλος σε τηλεόραση και ραδιόφωνο
3.246.627 μοναδικοί χρήστες επέλεξαν το mononews.gr για την ενημέρωσή τους τον μήνα Αύγουστο
ΓΓΕΕ: Διευκρινίσεις για το πρόγραμμα ενίσχυσης του Τύπου
Το χρυσωρυχείο της Premier League: 7,8 δισ. ευρώ και 267 αγώνες στην τηλεόραση
Σάρα Σολντάτι: To πανέμορφο μοντέλο, η διαμάχη με τον Ντελ Βέκιο και το ελικόπτερο στις Σπέτσες – Το χρονικό ενός κοσμικού θρίλερ
Σήμερα η πρεμιέρα του Mega News Radio
Παίκτης θα μεταδίδει αγώνες από το κανάλι του στο Youtube! Τα τηλεοπτικά δικαιώματα περνούν στην εποχή των… influencers