ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε εγρήγορση βρίσκεται η υπηρεσία του ΕΟΔΥ στα Χανιά, εξαιτίας ενός γάμου που πραγματοποιήθηκε πριν από περίπου δύο εβδομάδες και αποτέλεσε πηγή μετάδοσης του κορονοϊού.
Σύμφωνα με το zarpanews.gr, ένας καλεσμένος, χωρίς να είναι γνωστό αν είχε εμφανίσει συμπτώματα του ιού, μετέδωσε την ασθένεια σε τουλάχιστον 6 ακόμη άτομα στην κοινωνική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε ορεινό χωριό στην Τοπική Κοινότητα Στύλου του Δήμου Αποκορώνου.
Ωστόσο, όπως επισημαίνουν φορείς από την τοπική κοινότητα, κανείς από το χωριό ή την γύρω περιοχή δεν έχει κολλήσει τον ιό, αφού τα εν λόγω κρούσματα είναι κάτοικοι Χανίων, ενώ στο τραπέζι του γάμου δεν βρίσκονταν περισσότερα από 70 άτομα.
Ανάμεσα σε αυτούς που κόλλησαν τον ιό ήταν και στενός συγγενής του ζευγαριού, ο οποίος διασωληνώθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, αφού ενώ βρισκόταν στην κλινική covid του Νοσοκομείου Χανίων, η κατάστασή του παρουσίασε επιδείνωση. Η κατάστασή του, ωστόσο, πλέον είναι σταθερή και όχι τόσο κρίσιμη, με αποτέλεσμα να αποσωληνωθεί και να νοσηλεύεται στην Μονάδα Αντιμετώπισης Κορονοϊού του νοσοκομείου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ακρόπολη: Δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας στον 60χρονο άστεγο που επιτέθηκε σε ζευγάρι τουριστών
- Βρετανία: Ο νέος πρωθυπουργός θα εργάζεται από το Μάντσεστερ τουλάχιστον μία ημέρα την εβδομάδα
- Γαλλία: Χάκερ παραβίασαν τον ιστότοπο του Εθνικού Συναγερμού και τον λογαριασμό της Μαρίν Λεπέν στην πλατφόρμα Χ
- Προειδοποίηση Ιράν προς Βουλγαρία: Μην παραχωρήσετε βάσεις στις ΗΠΑ για επιθέσεις
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.