• First Top Stories

    Άδειες: Ρελάνς Παππά για το πόθεν έσχες των νέων καναλαρχών και απάντηση σε Μαρινάκη

    • NewsRoom
    Νίκος Παππάς

    Νίκος Παππάς, υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης


    Ο έλεγχος του πόθεν έσχες των προσωρινών υπερθεματιστών για τις τηλεοπτικές άδειες γίνεται μόνο για το ποσό της πρώτης δόσης και όχι για το συνολικό τίμημα που καλούνται να καταβάλουν οι νέοι καναλάρχες, ξεκαθάρισε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς στο αίτημα Μαρινάκη για έλεγχο σε όλο το ποσό.

    Είχε προηγηθεί ανακοίνωση της εταιρείας Alter Ego, συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη, με την οποία έθετε σειρά ερωτημάτων για το ενδεχόμενο χορήγησης άδειας σε πρόσωπο που δεν κατέχει το σύνολο του τιμήματος για το οποίο έχει δεσμευτεί κατά την πρόσφατη δημοπρασία.

    “Αυτή τη στιγμή πρέπει να βεβαιώσουν ότι μπορούν να καταβάλουν την πρώτη δόση. Από εκεί και ύστερα θα το δούμε και θα πράξουμε τα ανάλογα”, δήλωσε στον Real FM o κ. Παππάς.

    Όσον αφορά στις θεματικές άδειες, μετέθεσε κάθε σχετική συζήτηση στο απώτερο μέλλον και ουσιαστικά επιβεβαίωσε ότι υπάρχει αυξημένη πίεση από τους αδειούχους για προστασία της επένδυσής τους.  “Η συζήτηση για τις θεματικές”, είπε, “αφορά στο απώτερο μέλλον και δεν πρόκειται να ανοίξει πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία αδειοδότησης των τεσσάρων καναλιών”.

    Τέλος, ο υπουργός προανήγγειλε σειρά συναντήσεων με τις συνδικαλιστικές ενώσεις των εργαζομένων στα κανάλια προκειμένου να συζητηθεί το μέλλον των εργαζόμενων σε όσα εξ αυτών δεν πήραν άδεια.

    Διαβάστε ακόμη:

    http://www.mononews.gr/vangelis-marinakis-anamesa-se-chatzinikolaou-ke-sroiter/71833



    ΣΧΟΛΙΑ