ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι Ηνωμένες Πολιτείες παρακολουθούν την κατάσταση στη Λευκορωσία μετά τις αμφισβητούμενες εκλογές της περασμένης εβδομάδας και την καταστολή των κινητοποιήσεων που ακολούθησε, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο.
«Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση», είπε ο Πομπέο σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Βαρσοβία, μετά την περιοδεία του στην Τσεχία, τη Σλοβενία και την Αυστρία, τις προηγούμενες ημέρες.
Ο Πολωνός ομόλογός του, Γιάτσεκ Τσαπούτοβιτς, στην ίδια συνέντευξη Τύπου, σχολίασε ότι οι πιθανές κυρώσεις που θα επιβληθούν στη Λευκορωσία θα στοχεύουν μόνο υψηλόβαθμους αξιωματούχους.
Στο μεταξύ, το ρωσικό πρακτορείο RIA μετέδωσε ότι, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Λευκορωσίας, το Μινσκ παραμένει δεσμευμένο στον διάλογο με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι Βρυξέλλες εξετάζουν την πιθανότητα να επιβάλουν νέες κυρώσεις στη Λευκορωσία, σε απάντηση για την αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων κατά τις οποίες τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και χιλιάδες συνελήφθησαν.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Με την «βούλα» τα διόδια στα Στενά του Ορμούζ – Την επόμενη εβδομάδα το σχέδιο νόμου στο ιρανικό κοινοβούλιο
- Χρυσός: Σταθεροποιείται μετά από εβδομάδες πτώσης – Κοντά στα 4.500 δολάρια / ουγγιά
- Η Tsakos Energy Navigation του Νίκου Π. Τσάκου επίσημος χορηγός των New York Knicks
- Συναγερμός στον Βόσπορο: Δεξαμενόπλοιο με 14.000 τόνους πετρελαίου φέρεται να επλήγη από drone
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.