ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Δούκας κατά Μπακογιάννη: Το άγχος του για μια «δήθεν» ρεβάνς τον οδηγεί στο να αυτοεκτίθεται – Τι απαντά για τους «χρυσούς» κάδους
Κώστας Μπακογιάννης: Βάζουμε τέλος στη γραφειοκρατία, αλλάζοντας ριζικά τη σχέση των πολιτών με τον δήμο
Ο ψηφιακός μετασχηματισμός των υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων συνεχίζεται με ταχύτατους ρυθμούς, κάνοντας πιο εύκολη την καθημερινότητα χιλιάδων ανθρώπων και μειώνοντας δραστικά την γραφειοκρατία και την ταλαιπωρία μπροστά στα γκισέ, ιδιαίτερα σε μια περίοδο σαν αυτή, που αντιμετωπίζουμε με την πανδημία του Covid-19.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Αθηναίων παρέχει από σήμερα 10 επιπλέον ηλεκτρονικές υπηρεσίες, διευκολύνοντας ακόμα περισσότερο την καθημερινότητα τόσο των πολιτών, όσο και των επιχειρήσεων.
Οι δέκα νέες υπηρεσίες που παρέχονται πλέον είναι οι εξής:
-Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης για μειωμένη θητεία
-Πιστοποιητικό διπλοεγγεγραμμένου
-Χορήγηση βεβαίωσης δημοτικής ενημερότητας
-Χορήγηση κατάστασης ανεξόφλητων οφειλών
-Χορήγηση αντιγράφου άδειας λειτουργίας καταστήματος λόγω απώλειας
-Δήλωση μη ηλεκτροδοτούμενου ακινήτου
-Αίτηση για νέα παροχή ρεύματος
-Αίτηση για επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος
-Αίτηση τροποποίησης συντελεστή χρέωσης (επαγγελματικός – οικιακός)
-Αίτηση εποχικής χρέωσης (βάσει ν.429/76, άρθρο 5, παρ.2)

Με χρήση των κωδικών taxisnet και με λίγα μόλις «κλικ» στον υπολογιστή τους, οι ενδιαφερόμενοι έχουν την δυνατότητα να υποβάλουν την αίτηση που επιθυμούν και να ενημερωθούν με ηλεκτρονικό τρόπο, μέσω του ψηφιακού τους αποθετηρίου, όταν το αίτημά τους επεξεργαστεί και ολοκληρωθεί από την αρμόδια Διεύθυνση του δήμου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, μέσα σε λίγους μήνες, περισσότεροι από 40.000 πολίτες και επιχειρήσεις έχουν συνδεθεί και εξυπηρετηθεί από τη νέα πλατφόρμα ψηφιακών υπηρεσιών του δήμου, χωρίς να χρειαστεί να επισκεφθούν τις αρμόδιες Υπηρεσίες του.
Λίγο πριν συμπληρωθεί ο πρώτος χρόνος της θητείας της νέας Δημοτικής Αρχής, 39 πιστοποιητικά και διαδικασίες παρέχονται πλέον ηλεκτρονικά, υπερκαλύπτοντας τον αρχικό σχεδιασμό, που προέβλεπε την ψηφιοποίηση δέκα πιστοποιητικών μέσα σε ένα χρόνο. Ταυτόχρονα και σε καθημερινή βάση συνεχίζεται η προσπάθεια, ώστε το σύνολο των Υπηρεσιών που είναι δυνατόν να μετασχηματιστούν, να είναι ηλεκτρονικά διαθέσιμες για όλους τους πολίτες μέχρι το τέλος του έτους.
«Στην περίοδο της καραντίνας, ο Δήμος των Αθηναίων κέρδισε ένα μεγάλο στοίχημα με το χρόνο. Μέσα σε λίγες ημέρες καταφέραμε να δημιουργήσουμε υποδομές ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης των πολιτών. Υποδομές σύγχρονων προδιαγραφών, που χρησιμοποιούν ήδη και άλλοι δήμοι της χώρας. Συνεχίζουμε αυτό που αρχίσαμε, για να κερδίσουμε ολοκληρωτικά τη μεγάλη μάχη με τη γραφειοκρατία. Για να αλλάξουμε ριζικά τη σχέση του δήμου με τους πολίτες», αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χατζηδάκης: Πώς μπορείτε να βρείτε τα έργα που γίνονται σε όλη την Ελλάδα – Νέα Ειδική Γραμματεία για ορεινές περιοχές
- 20 χρόνια τα Χριστούγεννα ξεκινούν στα Public
- Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Ο Γιάννης Κουρνιώτης Επικεφαλής Νομικός Σύμβουλος και Γενικός Διευθυντής Νομικών Υποθέσεων
- Τσιάρας: Σε ισχύ για άλλα 2 χρόνια το φθηνό αγροτικό ρεύμα – 120 εκατ. αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ μέχρι τον Δεκέμβριο