ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Tο Barbaros παραμένει στα ανοιχτά της Αμμοχώστου και νοτιοανατολικά της Κύπρου το πρωί της Παρασκευής 31 Ιουλίου μετά τη νέα NAVTEX που εξέδωσε η Τουρκία το βράδυ της Τετάρτης 29 Ιουλίου.
Το τουρκικό ερευνητικό συνοδεύει και βοηθητικό σκάφος, ενώ σύμφωνα με την εκδοθείσα NAVTEX, οι σεισμογραφικές έρευνες στα οικόπεδα 2,3 και 13 της κυπριακής ΑΟΖ θα διαρκέσουν μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου.
Η θέση του Barbaros το πρωί της Παρασκευής

Το Barbaros που βρισκόταν στο λιμάνι Τασουτσού απέπλευσε και χθες εισήλθε στη κυπριακή ΑΟΖ από τα βορειοανατολικά.
Ήδη βρίσκεται στα ανοικτά της κατεχόμενης Αμμοχώστου και συνοδεύεται από βοηθητικό σκάφος.
Στην κίνηση της Τουρκίας αντέδρασε η Λευκωσία με έκδοση Antinavtex δεσμεύοντας την ίδια περιοχή και ενημερώνοντας τα διαπλέοντα πλοία για την παρουσία του Barbaros κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ο Βαρθολομαίος αποκάλυψε την ημερομηνία του γάμου Μητσοτάκη – Σάκκαρη (βίντεο)
- ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση κατά 3,9% στις νέες κυκλοφορίες αυτοκινήτων τον μήνα Ιούλιο
- Αεροδρόμιο «Μακεδονία»: Σχεδόν 1 εκατ. επιβάτες τον Ιούλιο και 4,7 εκατ. στο επτάμηνο 2026
- ΣτΕ: Ακύρωσε τις άδειες λειτουργίας σε CITY University, Keele University και Anatolia College
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.