ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020 πραγματοποιήθηκε, εντός της θαλάσσιας περιοχής ευθύνης Έρευνας – Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, άσκηση Έρευνας και Διάσωσης, με τη συμμετοχή μέσων και προσωπικού της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Ειδικότερα, στην άσκηση συμμετείχε η Φρεγάτα (Φ/Γ) ΚΑΝΑΡΗΣ και από την Κυπριακή Δημοκρατία ένα Ελικόπτερο της 460 Μοίρας Έρευνας – Διάσωσης, εξειδικευμένοι νοσηλευτές της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, καθώς και το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας.
Σκοπός της άσκησης, η οποία σχεδιάσθηκε και συντονίστηκε από το ΓΕΕΦ σε συνεργασία με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, ήταν η εξάσκηση και εκπαίδευση των συμμετεχόντων σε διαδικασίες Search and Rescue – SAR, καθώς και η προαγωγή και εμβάθυνση του επιπέδου συνεργασίας τους.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κυριακός Μητσοτάκης: Στο Telecom Center Athens ο πρωθυπουργός για να παρακολουθήσει τον αγώνα του Νόβακ Τζόκοβιτς
- Αναστάσης Παπαληγούρας: Μάχη για τη ζωή του δίνει ο πρώην υπουργός και ιδρυτικό στέλεχος της ΝΔ
- Βαγγέλης Τουρνάς: Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας
- Θρασύβουλος Κονταξής: Επίθεση στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για την πειθαρχική έρευνα εναντίον του