ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Συνολικώς 19 τουρκικά πλοία βρίσκονται εν πλω νότια του συμπλέγματος της Μεγίστης ενώ αναμένεται σε μερικές ώρες να καταπλεύσει και το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis, το οποίο παραμένει προς το παρόν αγκυροβολημένο στην Αττάλεια, στην περιοχή εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
Όπως αναφέρει το defencereview.gr, το σύνολο των τουρκικών πλοίων έχουν εξέλθει των ναύσταθμων ενώ στη Λιβύη επιχειρούν περί τα 7 πλοία τα οποία είναι πιθανό να πάρουν ρότα για τη περιοχή που βρίσκονται οι υπόλοιπες τουρκικές ναυτικές δυνάμεις.
Νωρίτερα τις μεσημεριανές ώρες έλαβε χώρα μπαράζ τουρκικών υπερπτήσεων σε Ρω, Στρογγύλη και Μέγιστη.
Το ΠΝ βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα και επιφυλακή ενώ με πλειάδα μέσων παρακολουθεί στενά τη τακτική κατάσταση στη θαλάσσια περιοχή νότια της Μεγίστης. Για ευνόητους λόγους δεν δύναται να αναφερθεί η ακριβής ελληνική ναυτική κινητοποίηση.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Δημογλίδου για «Κρητική μαφία»: Έρχονται νέες ποινικές διώξεις, ίσως και εντάλματα σύλληψης εντός της εβδομάδας
- Χατζηδάκης: Πακέτο μέτρων άνω του 1,5 δισ. θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης – Φορολογική μεταρρύθμιση για μισθωτούς και οικογένειες
- Ελληνική Ένωση Καφέ: Επιστολή στον Πρωθυπουργό για την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης
- Rosatom: Η Μόσχα θα βοηθήσει την Κίνα να ξεπεράσει τις ΗΠΑ στην πυρηνική ενέργεια
