• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Γιατί αυτονομούνται τα χαρτιά του ομίλου Στασινόπουλου

    Χρηματιστήριο


    Κατεύθυνση μόνο προς τα πάνω έχουν πάρει τις τελευταίες μέρες οι μετοχές του ομίλου Βιοχάλκο.

    ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ και Cenergy και ακολούθως οι μετοχές της ίδιας της μητρικής καταγράφουν τη μία ανοδική αντίδραση μετά την άλλη, ειδικά μάλιστα μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ και τη δήλωσή του για στήριξη εμπράκτως της βαριάς βιομηχανίας της χώρας.

    Η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ συνεχίζει και σήμερα έντονα ανοδικά με κέρδη 5,4% αυτή την ώρα, στο 1,32 ευρώ, διακινώντας περισσότερα από 26 χιλιάδες τεμάχια. Ακολουθεί η Cenergy με κέρδη 2,34%, ενώ ελαφρώς πτωτικά στο πλαίσιο της κατοχύρωσης των χθεσινών κερδών υποχωρεί η Βιοχάλκο στο 2,45 ευρώ. Οι απώλειες διαμορφώνονται στο 1,01%.

    Κατά τα άλλα και σήμερα ο γενικός δείκτης του Χ.Α. κινείται υποτονικά, με απώλειες 0,23%, στις 636 μονάδες και συναλλαγές 5,6 εκατ. ευρώ, ιδιαίτερα υποτονικές. Τα μάτια και η προσοχή όλων είναι στραμμένη στις Βρυξέλλες, όπου πραγματοποιείται η σύνοδος κορυφής, με κορυφαίο θέμα στην ατζέντα των Ευρωπαίων ηγετών το ευρωταμείο ανάκαμψης. Εκεί που η χώρα μας διεκδικεί πάνω από 32 δισ. ευρώ.

    Το παρασκήνιο είναι μεγάλο, με την Γερμανίδα καγκελάριο κυρία Ανγκέλα Μέρκελ να δηλώνει ότι μπορεί να μην υπάρχει συμφωνία άμεσα, τον Ολλανδό πρωθυπουργό Ρούτε να ζητεί νέο μνημόνιο και εποπτεία για την Ελλάδα, τον Βέλγο πρόεδρο της Κομισιόν, κ. Σαρλ Μισέλ να έχει έτοιμο σχέδιο και τον Έλληνα πρωθυπουργό να τονίζει ότι δεν υπάρχει λόγος να μην συμφωνήσουν.

    Νέες πιέσεις βγαίνουν στις τράπεζες με την Alpha και την ΕΤΕ να υποχωρούν πάνω από 1%, η Eurobank 0,95% και η Πειραιώς πάνω από 2%. Κέρδη πάνω από 1% για την Coca Cola, ενώ πτώση πάνω από 1% σημειώνουν Μυτιληναίος και Jumbo.



    ΣΧΟΛΙΑ