ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αφού δημιούργησε μία περιουσία στον κλάδο ένδυσης, ο ιδρυτής των Zara, ο Amancio Ortega έστρεψε το ενδιαφέρον του στην αγορά ακινήτων.
Η αξία των ακινήτων του Ισπανού δισεκατομμυριούχου ανήλθε στα 15,2 δισεκατομμύρια ευρώ (17,2 δισεκατομμύρια δολάρια), όπως αποκάλυψε για πρώτη φορά η εταιρεία του, αποτελώντας το μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο ακινήτων μεταξύ των πλουσιότερων ανθρώπων της Ευρώπης.
Ο Ortega, 84 ετών, ιδρυτής και ιδιοκτήτης του εμπορικού σήματος μόδας Zara, επένδυσε 2,1 δισεκατομμύρια ευρώ σε ακίνητα πέρυσι μέσω διαφόρων θυγατρικών της εταιρείας συμμετοχών του, Pontegadea, σύμφωνα με ηλεκτρονική δήλωση. Η Pontegadea, η οποία κατέχει το 59,3% της μητρικής εταιρείας της Zara, Inditex SA, είχε καθαρό εισόδημα 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ για το 2019, συμπεριλαμβανομένων 1,64 δισεκατομμυρίων ευρώ σε μερίσματα από την Inditex και 621 εκατομμύρια ευρώ από ακίνητα.
Ο Ortega, ο πλουσιότερος άντρας της Ισπανίας, έχει διαφοροποιήσει την περιουσία που απέκτησε από τη δραστηριοποίηση του στον κλάδο της μόδας, προκειμένου να διατηρήσει τον πλούτο του, επενδύοντας πάνω από 3 δισεκατομμύρια δολάρια σε ακίνητα των ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια.
Οι εξαγορές περιλαμβάνουν ακίνητα ορόσημα, όπως το ιστορικό κτήριο Haughwout του Μανχάταν και τον υψηλότερο πύργο γραφείων του Μαϊάμι. Πέρυσι, η εταιρεία επενδύσεών του, ολοκλήρωσε μια συμφωνία 72,5 εκατομμυρίων δολαρίων για ένα ξενοδοχείο στο κέντρο του Σικάγου, ενώ είχαν προηγηθεί η αγορά ενός κτιρίου στην κεντρική επιχειρηματική περιοχή της Ουάσιγκτον και δύο κτιρίων γραφείων στο Σιάτλ.
Γιος ενός εργάτη σε σιδηροδρόμους, ο Ortega έχει δημιουργήσει περιουσία αξίας 58,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας προέρχεται από το πλειοψηφικό πακέτο που διαθέτει στην Inditex. Η περιουσία του έχει χάσει φέτος περισσότερο από το 1/5 της αξίας της μετά την πανδημία, η οποία ανάγκασε την Inditex να κλείσει τα καταστήματα της. Οι μετοχές της εταιρείας μειώθηκαν κατά 22% φέτος.
Η Pontegadea δήλωσε ότι αναμένει να λάβει 646 εκατομμύρια ευρώ σε μερίσματα από την Inditex το 2020.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χ. Α. Χωμενίδης: Η «Πανδώρα» αγγίζει τη μυστικότητα της ζωής
- Φάκελος «Μπαρτσελόνα»: Από το χείλος της χρεοκοπίας στο στοίχημα του ενός δισεκατομμυρίου
- Δύο μοναδικές μέρες στο Παρίσι για την Σίλια Κριθαριώτη με επίδειξη μόδας στο Pavillon Cambon και δύο πάρτυ σε εμβληματικά spots, η παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Καίσαρη και η κοπή της πίτας του Σωματείου Giverson Φως
- Οι πιο δημοφιλείς στα social media πολιτικοί αρχηγοί
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.