ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Παλαιστίνιο Πρωθυπουργό Μοχάμεντ Στάγεφ.
Κατά τη διάρκεια του τηλεφωνήματος, οι δύο αρχηγοί των κρατών επιβεβαίωσαν τους μακροχρόνιους δεσμούς φιλίας μεταξύ του ελληνικού και παλαιστινιακού λαού και συζητήθηκαν οι προοπτικές ενίσχυσης των διμερών σχέσεων.
Ο Πρωθυπουργός εξήρε ιδιαίτερα την θετική συνεισφορά στην ελληνική κοινωνία της παλαιστινιακής κοινότητας, που ζει και εργάζεται εδώ και δεκαετίες στη χώρα μας.
Συζήτησαν, επίσης, τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή με έμφαση στην Ανατολική Μεσόγειο και την κλιμάκωση της τουρκικής παραβατικότητας καθώς και στα επόμενα βήματα στη Διαδικασία Επίλυσης του Μεσανατολικού.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρωθυπουργός επανέλαβε τις πάγιες θέσεις της Ελλάδας, που αποτελούν και θέσεις της ΕΕ, υπέρ της λύσης των δύο κρατών, που θα συμβιώνουν ειρηνικά, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και με τις Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.
Επίσης, ο Πρωθυπουργός κάλεσε τον Dr. Shtayyeh να επισκεφθεί την Ελλάδα, όταν οι συνθήκες της πανδημίας το επιτρέψουν.
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.