Ο καναδικός αεροναυπηγικός όμιλος Bombardier ανακοίνωσε σήμερα την κατάργηση περίπου 2.500 θέσεων εργασίας στο σκέλος του της αεροπλοΐας, κατά τη διάρκεια του 2020, λόγω των συνεπειών του κορονοϊού στις δραστηριότητές του.
“Η Bombardier Aviation έλαβε τη δύσκολη απόφαση να μειώσει το προσωπικό της κατά σχεδόν 2.500 εργαζόμενους. Η πλειονότητα των περικοπών αυτών θα επηρεάσει τις κατασκευαστικές δραστηριότητες στον Καναδά. Η κατάργηση των θέσεων εργασίας θα γίνει σταδιακά κατά τη διάρκεια του 2020”, ανακοίνωσε ο όμιλος.
Οι θέσεις που θα καταργηθούν αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 10% του εργατικού δυναμικού της Bombardier Aviation, του σκέλους του ομίλου που κατασκευάζει εμπορικά αεροσκάφη και απασχολεί σχεδόν 22.000 εργαζόμενους ανάμεσα στους 60.000 του ομίλου.
Για να εξηγήσει την απόφαση αυτή, ο όμιλος υπογραμμίζει “την προβλεπόμενη πτώση των παραδόσεων αεροπλάνων επιχειρηματιών στο σύνολο της βιομηχανίας κατά σχεδόν 30% σε 12 μήνες λόγω της πανδημίας”.
“Ο όμιλος Bombardier πρέπει να προσαρμόσει τις δραστηριότητές του και το προσωπικό του για να διασφαλίσει την έξοδό του από την παρούσα κρίση σε γερές βάσεις”, προσθέτει ο όμιλος του οποίου η έδρα είναι στο Μόντρεαλ.
“Είναι θέμα προσαρμογής στο μέγεθος της αγοράς για να είμαστε ανταγωνιστικοί”, διευκρίνισε ο Μαρκ Μάσλους, εκπρόσωπος της Bombardier, σε συνέντευξη στο δημόσιο δίκτυο Radio Canada.
Στις αρχές Μαΐου, η πρώην καναδική βιομηχανική ναυαρχίδα δήλωσε απώλειες ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ το πρώτο τρίμηνο λόγω των συνεπειών του κορονοϊού.
Η Bombardier κατέληξε τον Φεβρουάριο σε συμφωνία για την πώληση του σκέλους της Transport (σιδηροδρομικό) στον γαλλικό όμιλο Alstom και στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων του Κεμπέκ (CDPQ), αντί τιμής μεταξύ 5,8 και 6,2 δισεκ. ευρώ.
Ο όμιλος αποχώρησε επίσης από την εμπορική αεροπορία για να εστιάσει αποκλειστικά στα αεροσκάφη επιχειρηματιών.
Μετά την ανακοίνωση της εκχώρησης, ο όμιλος είχε ανακοινώσει την αναχώρηση του προέδρου του και διευθύνοντος συμβούλου Αλέν Μπελεμάρ, επικεφαλής της Bombardier από το 2015, και την αντικατάστασή του έκτοτε από τον Ερίκ Μαρτέλ, πρώην πρόεδρο του δημοσίου κολοσσού ηλεκτρισμού του Κεμπέκ Hydro-Quebec.
Υπερχρεωμένη, η Bombardier κατέγραψε απώλειες 1,6 δισεκ. δολαρίων ΗΠΑ το 2019, έναντι κερδών ύψους 318 εκατομμυρίων την προηγούμενη χρονιά.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ανδρέας Γεωργίου: Δεν μπορεί να ποινικοποιείται η επιχειρηματικότητα
- Γιάννης Καραμανώλης (Alpha Bank): Στόχος μας η δημιουργία ενός on-stop-shop για την ελληνική ναυτιλία
- Wall Street: Ανακάμπτουν οι μετοχές μετά το ξεπούλημα στην τεχνολογία – Πτώση 8% για την Amazon
- ΗΠΑ: Απροσδόκητη βελτίωση του καταναλωτικού κλίματος – Σε υψηλό 6μήνου
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.