ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με συνολικά κέρδη 13% έκλεισε η εβδομάδα για το αμερικανικό πετρέλαιο, το οποίο έλαβε ώθηση από τη συνέχεια του ανοίγματος των οικονομιών, τα εναθρυντικά νέα για τις έρευνες γύρω από τα εμβόλια για την πανδημία και κυρίως τα στοιχεία για τη μείωση της παγκόσμιας παραγωγής.
Ωστόσο η νέα ένταση που προκύπτει στις σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας με αφορμή το Χονγκ Κονγκ έπληξε το αργό την Παρασκευή, με το συμβόλαιο του αμερικανικού αργού τύπου WTI, παράδοσης Ιουλίου να σημειώνει πτώση 67 σεντς (-2%) και να διαμορφώνεται στα 33,25 δολάρια το βαρέλι στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.
Αντίθετη ήταν η πορεία για το συμβόλαιο του χρυσού, το οποίο μπορεί να εκμεταλλεύτηκε το αρνητικό κλίμα την Παρασκευή, με το συμβόλαιο παραδόσεως Ιουνίου να κλείνει τη συνεδρίαση με άνοδο 13,6 δολαρίων (+0,8%) στα 1735,5 δολάρια η ουγγιά στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, ωστόσο σε επίπεδο εβδομάδας σημείωσε απώλειες 1,2%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ έδωσε στη δημοσιότητα μέρος του εκρηκτικού φακέλου Έπστιν
- Γεωργιάδης από ΗΠΑ: Η Ελλάδα έχει όλες τις δυνατότητες να μεταμορφώσει την υγειονομική περίθαλψη – Καθοριστικός ο ρόλος της ΑΙ
- Κολωνάκι: Δολοφονία ο θάνατος της συζύγου του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Παπαδόπουλου – Την έκαψαν ζωντανή
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 24 Δεκεμβρίου