ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Ο ελληνικός τουρισμός θα βασιστεί φέτος κυρίως στον εσωτερικό τουρισμό και οι διεθνείς αφίξεις θα ανέλθουν στο 35% του αριθμού που είχαν φτάσει το 2019. Και αυτό στην καλύτερη περίπτωση», είπε ο Στέφανος Θεοδωρίδης, Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Ελληνο-Αμερικάνικου Εμπορικού Επιμελητηρίου και Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου ΤΕΜΕΣ, μιλώντας χθες στην διαδικτυακή συζήτηση «Hosting international tourists – when and how?».
Τη συζήτηση διοργάνωσε το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με τα αντίστοιχα επιμελητήρια της Σλοβενίας, του Μαυροβουνίου και της Κροατίας με στόχο την ανταλλαγή απόψεων για το φλέγον θέμα της πορείας του τουρισμού το φετινό καλοκαίρι.
«Είναι πολύ δύσκολο να γίνουν προβλέψεις ή να γίνει οποιαδήποτε εκτίμηση, αφού οι απρόβλεπτοι παράγοντες είναι πολλοί», σημείωσε ο κ. Θεοδωρίδης. «Δεν ξέρουμε καν πόσοι τουρίστες θα ταξιδέψουν, αν θα ξεπεράσουν τους φόβους και θα θέλουν να ταξιδεύουν όπως στο παρελθόν», σημείωσε.
«Για το 2021 είμαι πιο αισιόδοξος ειδικά αν υπάρξει ένα εμβόλιο μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2021», είπε. Σημείωσε, ωστόσο, ότι τα επαγγελματικά ταξίδια, όπως και όλα τα διεθνή επιχειρηματικά γεγονότα, τα συνέδρια, και οι συναντήσεις θα μειωθούν, γιατί οι περισσότερες επιχειρήσεις θα έχουν μειωμένα μεγέθη.
Μιλώντας για τις επιπτώσεις μέχρι τώρα σημείωσε ότι μετά τα μέσα Μαρτίου η ζήτηση έπεσε στο 98,5% και, το ένα μετά το άλλο, όλα τα ξενοδοχεία έκλεισαν. “Αυτό που επηρέασε περισσότερο τη δουλειά μας ήταν η παύση των πτήσεων που είχε σαν αποτέλεσμα να σταματήσει και ο τουρισμός», σημείωσε.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Το δολάριο επανακάμπτει μετά την «ουδέτερη μείωση» της FED
- Δημοσκόπηση Prorata: Προβάδισμα 14 μονάδων για τη ΝΔ – Κατηγορηματικό «όχι» σε κόμματα Τσίπρα – Σαμαρά
- Μάχη κορυφής στις ισπανικές τράπεζες: Βελτιωμένη πρόταση εξαγοράς της Sabadell από την BBVA, στα €17 δισ.
- Γιάννης Στουρνάρας: Δεν υπάρχει λεφτόδεντρο – Θα χρεοκοπήσουμε αν αυξήσουμε μισθούς χωρίς αντίκρισμα παραγωγικότητας
