ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο προέτρεψε σήμερα τους Ισραηλινούς ηγέτες να λάβουν υπόψη τους “όλους τους παράγοντες” που εμπλέκονται στην προτεινόμενη ντε φάκτο προσάρτηση της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, έτσι ώστε αυτή να συμβαδίζει με το ειρηνευτικό σχέδιο της Ουάσινγκτον για το μεσανατολικό.
Ο Πομπέο πραγματοποίησε σήμερα μονοήμερη επίσκεψη στο Ισραήλ και συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον εταίρο του στον κυβερνητικό συνασπισμό, Μπένι Γκαντς.
Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας είπε στην ισραηλινή εφημερίδα Hayom ότι συζήτησε το ζήτημα της προσάρτησης «αλλά και πολλά άλλα ζητήματα που σχετίζονται με αυτό – πώς να αντιμετωπίσουμε όλους τους εμπλεκόμενους παράγοντες και πώς να βεβαιωθούμε ότι η κίνηση θα γίνει σωστά για να επιτευχθεί ένα αποτέλεσμα σύμφωνα με το όραμα της ειρήνης».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μελόνι: Η Ιταλία δεν συμμερίζεται την απόφαση του Ισραήλ να καταλάβει την πόλη της Γάζας
- Dimon (JPMorgan): Άκουσα τον Τραμπ να λέει πως η FED πρέπει να μείνει ανεξάρτητη οπότε δεν ανησυχώ ιδιαίτερα
- Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αγορά 4ης φρεγάτας FDI
- Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου διαγνώστηκε με καρκίνο του δέρματος
