ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
DBRS: Το ελληνικό χρέος και η δαπάνη για τόκους θα μειώνονται τα επόμενα χρόνια παρά το αυξημένο διεθνώς κόστος δανεισμού
Στην διατήρηση της αξιολόγησης ΒΒΒ για την Ιταλία προχώρησε η DBRS, υποβαθμίζοντας ωστόσο το outlook σε αρνητικό από σταθερό λόγω της πανδημίας.
Η DBRS προβλέπει ότι το χρέος θα εκτιναχθεί από 134,8% του ΑΕΠ το 2019, στο 155,5% του ΑΕΠ ως τα τέλη του 2020.
Σύμφωνα με την DBRS, η υποβάθμιση της προοπτικής σε αρνητική δείχνει τη σημαντική αβεβαιότητα για τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας και των μέτρων περιορισμού, πάνω στο ήδη προβληματικό οικονομικό περιβάλλον της Ιταλίας. H παρατεταμένη απώλεια παραγωγής αποδυναμώνει το εύθραυστο αναπτυξιακό προφίλ της Ιταλίας, κάτι που βαρύνει τις δυνατότητες της χώρας να βελτιώσει τη βιωσιμότητα του χρέους στο μέλλον.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κομισιόν: Εγκρίθηκε το «μπλόκο» στα social media για παιδιά κάτω των 13 – Τι απαγορεύει το EU KIDS Act
- ICTS Hellas: Εθελοντική δράση καθαρισμού από στη Δομή Μεταναστών της Λέρου
- Ευρωαγορές: «Πρασίνισαν» τα ταμπλό στον απόηχο της απόφασης Fed για τα επιτόκια
- Περίπου 148.000 Έλληνες έχουν ψηφίσει μέχρι στιγμής για τα νέα τραπεζογραμμάτια του ευρώ – Πού μπορείτε να ψηφίσετε
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.