ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μειωμένο κατά 66% σε σχέση με το τέλος του 2019 θα είναι το μέρισμα της Shell για το πρώτο τρίμηνο του 2020
Η εταιρεία προχώρησε σε μείωση του μερίσματος που διανέμει στους μετόχους, για πρώτη φορά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, έπειτα από τη δραματική πτώση των τιμών του πετρελαίου.
Το διοικητικό συμβούλιο της Shell ανακοίνωσε ότι αναγκάστηκε να αποφασίσει μείωση μερίσματος για το α’ τρίμηνο του 2020 σε 0,16 δολ. ανά μετοχή, έναντι 0,47 δολ. στο τέλος του 2019.
Πρόκειται δηλαδή για μείωση της τάξης του 66%.
«Οι αποδόσεις των μετόχων είναι ένα θεμελιώδες κομμάτι για το χρηματοοικονομικό πλαίσιο της Shell», επισημαίνει στη σχετική ανακοίνωση ο Chad Holliday, πρόεδρος του δ.σ. της Royal Dutch Shell.
«Ωστόσο, δεδομένου του κινδύνου για μια παρατεταμένη περίοδο οικονομικής αβεβαιότητας, αδύναμων τιμών στα εμπορεύματα, υψηλότερης μεταβλητότητας και αβέβαιο outlook ζήτησης, το διοικητικό συμβούλιο πιστεύει ότι η διατήρηση του τρέχοντος επιπέδου διανομής μερίσματος δεν είναι συνετή».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Το “3on3 Road to Glory” της Novibet φέρνει τη μαγεία του NBA με το Larry O’Brien Trophy σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη
- Τέλος από τον ΑΝΤ1 ο Στρατής Λιαρέλλης – Η ανακοίνωση του ομίλου
- Η Βρετανία πληρώνει ακριβά τον δανεισμό της – Αυτές τις 4 κινήσεις ζητούν οι αγορές, λέει ο Τζιμ Ο’Νιλ
- Κομισιόν: Νέα δικαιώματα για τους επιβάτες και ευκολότερα διασυνοριακά ταξίδια σε όλη την Ευρώπη
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.