ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Απόλυτα σωστός είναι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης, με την επανεκκίνηση της αγοράς να ξεκινά από τα μικρά καταστήματα που έχουν τον μικρότερο συνωστισμό. Πολλές μικρές επιχειρήσεις αναλαμβάνουν τη μεγάλη ευθύνη επανεκκίνησης της αγοράς και πρέπει να κερδίσουν το στοίχημα. Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Βασίλης Κορκίδης, σχολιάζοντας τον «οδικό χάρτη εξόδου» από τη καραντίνα.
Όπως σημείωσε ο πρόεδρος, «ο πρωθυπουργός έχει αποδείξει ότι με αποφασιστικότητα έχει λάβει και λαμβάνει τα ενδεδειγμένα μέτρα σε μία κρίση άνευ προηγουμένου. Αυτό είναι και το στοιχείο που γεννά αισιοδοξία για τον επιχειρηματικό κόσμο, που προσβλέπει στην επιστροφή στην νέα κανονικότητα, απευχόμενος τα σενάρια καταστροφής που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τη φετινή χρονιά. Το σχέδιο εξόδου κινείται ανάμεσα στην αναγκαιότητα συνέχισης των απαραίτητων μέτρων προστασίας και στην ανάγκη επανεκκίνησης της οικονομίας.
Τα ενθαρρυντικά στοιχεία για τη χώρα μας, που μας έφεραν υγιείς στην επόμενη μέρα, δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού, αφού απαιτεί προσοχή και υπομονή για μια αργή και σταθερή επαναφορά σε μια νέα ασφαλή καθημερινότητα. Είναι απόλυτα ορθό, ο σχεδιασμός επανεκκίνησης της αγοράς να ξεκινά από τα μικρά καταστήματα που έχουν τον μικρότερο συνωστισμό.
Πολλές μικρές επιχειρήσεις αναλαμβάνουν τη μεγάλη ευθύνη επανεκκίνησης της αγοράς και πρέπει να κερδίσουν το στοίχημα. Η αντιμετώπιση της επαναλειτουργίας της αγοράς πρέπει να είναι δυναμική και όχι παθητική, με πρώτο στόχο να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των καταναλωτών. Δεν συνεχίζουμε από εκεί που σταματήσαμε, αλλά επανεκκινούμε από εκεί που έχει επιστρέψει η καταναλωτική δύναμη και η πραγματική οικονομία. Οι κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης, δεν θα ξεπεραστούν, ούτε γρήγορα, ούτε εύκολα. Η τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας πρέπει να γίνει τρόπος ζωής και υποχρέωσης μεταξύ μας.
Η επιτυχής μετάβασή μας στη τελική έξοδο της τρίτης φάσης, βασίζεται στο να συνεχίσουμε να ακολουθούμε επακριβώς τις οδηγίες και να τηρήσουμε αυστηρά τα επτά στάδια της δεύτερης φάσης, όπως πράξαμε στη πρώτη φάση του αυτοπεριορισμού. Το επιμελητήριό μας θα συστρατευτεί για την ταχύτερη έξοδο από τη πρωτόγνωρη κρίση»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Προθεσμία έως τον Ιούνιο θέτουν οι ΗΠΑ για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία
- Εξαφάνιση Λόρας: Στη Γερμανία ο πατέρας της, νέα έκκληση για πληροφορίες
- Υπόθεση κατασκοπείας: Αντιμέτωπος με αφαίρεση ιθαγένειας και 20ετή φυλάκιση ο σμήναρχος
- Θεσσαλονίκη: Χάος στο ΑΠΘ – Στις 230 αυξήθηκαν οι προσαγωγές για τα επεισόδια
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.