ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στην Σερβία. Το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 292 νέα κρούσματα ανεβάζοντας στους 2.200 τον συνολικό αριθμό των προσβληθέντων από τον Covid-19.
Επτά ασθενείς που νοσηλεύονταν στην εντατική κατέληξαν και έτσι οι θάνατοι από τον κορονοϊό έφτασαν τους 58. Διασωληνωμένοι είναι 101 ασθενείς.
Στην Σερβία μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί σε εξετάσεις για τον κορονοϊό συνολικά 8.852 άνθρωποι.
Ανησυχητικό θεωρείται το γεγονός ότι αυξάνονται τα κρούσματα κορονοϊού στο ιατρικό και νοσοκομειακό προσωπικό. Σήμερα μόνο, στην καρδιοχειρουργική κλινική “Dedinje” βρέθηκαν θετικοί στον ιό 67 γιατροί και νοσοκόμοι εκ των οποίων οι έξι παρουσιάζουν συμπτώματα και νοσηλεύτηκαν, ενώ οι υπόλοιποι τέθηκαν σε υποχρεωτική καραντίνα. Συνολικά στην Σερβία έχουν νοσήσει μέχρι σήμερα 160 μέλη του ιατρικού και βοηθητικού προσωπικού των νοσοκομείων αναφοράς για τον κορονοϊό.
Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς επισκέφθηκε σήμερα την πόλη Νόβι Πάζαρ στην νοτιοδυτική Σερβία, όπου αναμένεται τις επόμενες ημέρες έξαρση της επιδημίας εξαιτίας της μαζικής επιστροφής από το εξωτερικό, πριν από δύο εβδομάδες, κατοίκων της περιοχής.
Στο Βελιγράδι 16 συνεργεία της υπηρεσίας Πυρηνικής και Βιοχημικής ‘Αμυνας (ABHO) των ρωσικών ένοπλων δυνάμεων άρχισαν να απολυμαίνουν νοσοκομεία και δημόσιους χώρους.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΗΠΑ: Κατέφθασαν στην Ουάσινγκτον τα πρώτα μέλη της Εθνοφρουράς έπειτα από εντολή Τραμπ
- Πούτιν: Μίλησε με τον Κιμ Γιονγκ Ουν για την συνάντηση με τον Τραμπ στην Αλάσκα
- Ο εκλεκτός του Τραμπ για επικεφαλής της στατιστικής υπηρεσίας προτείνει να ανασταλούν οι μηνιαίες εκθέσεις για την απασχόληση
- Μαίνονται οι φωτιές σε Αχαΐα, Ζάκυνθος, Χίο, Άρτα, Πρέβεζα και Βόνιτσα – Εκκενώνεται η κάτω Αχαΐα- Στη ΒΙΠΕ η φωτιά
