ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το ορόσημο των 100.000 ξεπέρασαν, σύμφωνα με το Reuters, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στις ΗΠΑ την Παρασκευή, στη χώρα που από την Πέμπτη βρίσκεται στην πρώτη θέση του κόσμου με βάση των αριθμό κρουσμάτων.
Ακολουθεί η Ιταλία με 86.498 κρούσματα και στην τρίτη θέση βρίσκεται η Κίνα με 81.340 κρούσματα.
Μόνο το τελευταίο 24ωρο 345 άνθρωποι στις ΗΠΑ έχουν χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με τη μέτρηση του πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς, ένα ρεκόρ το οποίο ανεβάζει το σύνολο των θανάτων στη χώρα από τη νόσο Covid-19 σε 1.475.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας φοβάται ότι η χώρα (και οι σχεδόν 330 εκατομμύρια κάτοικοί της) θα αποτελέσει το επόμενο επίκεντρο της πανδημίας.
Οι περισσότεροι νεκροί έχουν καταγραφεί στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, το επίκεντρο της επιδημίας εντός των ΗΠΑ. Ο κυβερνήτης της Άντριου Κουόμο προβλέπει τα κρούσματα να κορυφωθούν σε περίπου 21 ημέρες, δηλαδή γύρω στις 17 Απριλίου.
Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα καταγράφηκε στην πολιτεία της Ουάσιγκτον στις 20 Ιανουαρίου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Quest: EBITDA 100 εκατομμυρίων και επέκταση στις λευκές συσκευές το πλάνο Φέσσα
- Ιωάννινα – Κακαβιά: Προχωρούν οι μελέτες για τον αυτοκινητόδρομο – Πότε ξεκινάει τα έργα η ΑΒΑΞ
- Ελβετικό φράγκο: Το παρασκήνιο της ρύθμισης και το «κούρεμα» έως 25%
- Ο ανασχηματισμός στο Μαξίμου, το παρασκήνιο για το καλώδιο, η συγχώρεση του Δαμιανού, η πρόκληση των Τούρκων κι ένα hot πολιτικό quiz
