Ο κορονοϊός δεν αναπτύσσεται στα τρόφιμα, όπως επίσης δεν επιβιώνει και στο πεπτικό μας σύστημα, τόνισε ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ.
Όπως είπε ο κ. Αντώνης Ζαμπέλας μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», o ιός δεν αναπτύσσεται στο τρόφιμο, αλλά και δεν επιβιώνει στο πεπτικό μας σύστημα.
Μπορεί να λειτουργήσει όπως σε όλες τις επιφάνειες – όπως για παράδειγμα τα πόμολα- και διατηρείται εκεί για κάποιες ώρες.
Ωστόσο, όπως είπε, ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει πως δεν υπάρχει κίνδυνος από το τρόφιμο, δηλαδή δεν μπορεί να δημιουργήσει τροφιμογενή λοίμωξη- όπως γαστρεντερικά, διάρροιες, ή σε ακραίες περιστάσεις κίρρωση του ήπατος.
Προχωρώντας σε πρακτικές συμβουλές, τόνισε ότι δεν χρειάζεται να φορούν γάντια οι χρήστες των τροφίμων, χρειάζεται όμως να φορούν όλοι όσοι εργάζονται σε αγορές και να τα αλλάζουν τακτικά, δηλαδή ανά μία με δύο ώρες.
«Πλένουμε λοιπόν τα τρόφιμα πολύ καλά, ενώ επίσης η ήπια θέρμανση στους 60 βαθμούς για τέσσερα λεπτά καταστρέφει τον ιό» είπε ο κ. Ζαμπέλας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Άρης Καρυτινός: Ο deal maker των 1,2 δισ. που μετασχηματίζει την Prodea
- Ανακοίνωση ΥΠΑΑΤ, Κώστας Τσιάρας: Η προσχηματική άρνηση στον διάλογο δεν συνεισφέρει στην επίλυση των αγροτικών προβλημάτων
- Ισραήλ: Αναστέλλονται οι επιχειρήσεις κατά της Χεσμπολάχ προσωρινά
- Μητσοτάκης προς αγρότες: Διάλογος δεν γίνεται με τελεσίγραφα, τα μπλόκα υπονομεύουν τον αγώνα σας, μελετάμε νέο πακέτο ενίσχυσης