ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Πολωνία θα απαγορεύσει στους ξένους να εισέρχονται στη χώρα, από την Κυριακή, και θα επιβάλλει καραντίνα διάρκειας 14 ημερών στους πολίτες της που επιστρέφουν από το εξωτερικό, επιχειρώντας να αναχαιτίσει την εξάπλωση του κορονοϊού, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι.
“Το κράτος δεν θα εγκαταλείψει (τους πολίτες του). Εντούτοις, βάσει της υφιστάμενης κατάστασης, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να αφήσουμε τα σύνορά μας ανοικτά στους ξένους”, επισήμανε ο Μοραβιέτσκι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Ο Πολωνός πρωθυπουργός συμπλήρωσε ότι στα εμπορικά κέντρα θα χρειαστεί να κλείσουν ορισμένα καταστήματα, ενώ εστιατόρια, μπαρ και καζίνο θα κλείσουν επίσης. Οι δημόσιες συναθροίσεις θα επιτρέπονται μονάχα εάν ο αριθμός των συμμετεχόντων δεν υπερβαίνει τους 50.
Η Πολωνία έχει επιβεβαιώσει 68 κρούσματα του νέου κορονοϊού και έναν θάνατο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Δημοσκόπηση – Opinion Poll: Στο 30,5% η ΝΔ, προβάδισμα 16,5 μονάδων από το ΠΑΣΟΚ – 7 στους 10 κρίνουν «σημαντικά τα μέτρα της ΔΕΘ»
- Ράλι στη Wall Street μετά την ανακοίνωση του πληθωρισμού – Στις 46.000 μονάδες ο Dow Jones
- Συνάντηση Ζελένσκι με τον απεσταλμένο του Τραμπ στο Κίεβο
- UEFA: Στο «Metropolitano» ο τελικός UEFA CHAMPIONS LEAGUE 2027
