ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστής Χατζηδάκης, συναντήθηκε σήμερα με τον πρέσβη των ΗΠΑ, κ. Τζέφρι Πάιατ και συζήτησαν την πρόοδο που έχει σημειωθεί στις ελληνοαμερικανικές ενεργειακές σχέσεις.
Ο κ. Πάιατ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη του έργου FSRU της Αλεξανδρούπολης, ένα έργο που αναμένεται να αποτελέσει τη στρατηγική πύλη μελλοντικής διείσδυσης του υγροποιημένου φυσικού αερίου στα Βαλκάνια, ενθαρρύνοντας τον ανταγωνισμό στις αγορές φυσικού αερίου και μειώνοντας τις τιμές για τους καταναλωτές.
Από την πλευρά του ο κ. Χατζηδάκης εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την ευρεία συμμετοχή στο market test, επισημαίνοντας πως το έργο αυτό αποτελεί βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης. Επιπλέον, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενημέρωσε τον Αμερικανό πρέσβη για την πρόοδο του αγωγού φυσικού αερίου IGB, ενώ τον διαβεβαίωσε ότι ασχολείται προσωπικά με την εποπτεία του έργου, ώστε να διασφαλιστεί ότι ο αγωγός θα παραδοθεί εγκαίρως και εντός χρονοδιαγράμματος. Ακόμη, ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε στα προβλήματα που προκαλεί η στάση της Τουρκίας στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Τέλος, οι δύο άνδρες συζήτησαν τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να ενισχυθεί η συνεργασία μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ με τις ΗΠΑ, 3+1, στο πλαίσιο και της πρόσφατης έγκρισης του East Med Act από τις ΗΠΑ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τραμπ σε Νετανιάχου: Στήριξη σε ισραηλινά πλήγματα κατά του βαλλιστικού προγράμματος του Ιράν εάν αποτύχουν οι συνομιλίες
- Καισαριανή: Βανδάλισαν το μνημείο των 200 εκτελεσθέντων μετά την αποκάλυψη των ιστορικών φωτογραφιών
- ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώθηκε η σύνθεση της Επιτροπής Ψηφοδελτίων
- Εκλογές στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ): Η ΠΑΣΚΕ χάνει μία έδρα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.