ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Κόκκινος συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Πέμπτης, στη Θεσσαλονίκη, όταν εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ ασθενής με συμπτώματα παρόμοια με αυτά του κορoναϊού.
Όπως μετέδωσε το voria.gr, πρόκειται για το πρώτο ύποπτο κρούσμα κορoναϊού που ελέγχεται στη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου, Παναγιώτη Παντελιάδη, πρόκειται για άνδρα μέσης ηλικίας με συμπτώματα του ιού, ο οποίος πρωτοεμφανίστηκε στην πόλη Ουχάν της Κίνας και έχει στοιχίσει τη ζωή σε 170 άτομα, όλοι τους Κινέζοι.
Το άτομο εισήχθη το μεσημέρι της Πέμπτης στο νοσοκομείο και αμέσως κινήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.
Αυτή τη στιγμή ο ασθενής βρίσκεται σε καραντίνα στο ΑΧΕΠΑ, ενώ έχει ήδη ληφθεί δείγμα το οποίο εστάλη στο Ινστιτούτο Παστέρ για να εξακριβωθεί εάν πρόκειται για κρούσμα του θανατηφόρου ιού ή για απλό κρούσμα γρίπης. Τα αποτελέσματα θα γνωστοποιηθούν έως αύριο.
Υπενθυμίζεται ότι το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ είναι ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς που έχουν ορισθεί από το υπουργείο Υγείας για την αντιμετώπιση πιθανού κρούσματος κοροναϊού στην Ελλάδα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ο ESM «μπαίνει» στην άμυνα της Ευρώπης – Ανοιχτό το ενδεχόμενο δανείων για αμυντικές δαπάνες
- Ναυτιλία, ενεργειακή μετάβαση και LNG: Πώς η Howden μετατρέπει τη ναυτασφάλιση σε εργαλείο στρατηγικής ισχύος
- ΕΥΔΑΠ: Ο Σπύρος Στάμου νέος Γενικός Διευθυντής Οικονομικών και Εφοδιαστικής Αλυσίδας
- Από την Dame Kiri Te Kanawa στον Martin Scorsese και τη Metropolitan Opera: Η Rolex και η μακρά, αθόρυβη συμμαχία της με τις Τέχνες
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.