ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με αποφάσεις του το Υπουργείο Οικονομικών έθεσε σε εφαρμογή την αναστολή του ΦΠΑ στην οικοδομή, όπως είχε ψηφιστεί στον πρόσφατο φορολογικό νόμο.
Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ, με τις δύο αποφάσεις αναστέλλεται ο ΦΠΑ στα ακίνητα για τρία έτη, δηλαδή έως το τέλος του 2022.
Η πρώτη απόφαση καθορίζει τη διαδικασία για τη χορήγηση αναστολής εφαρμογής ΦΠΑ, όπως προβλέπεται από το άρθρο 6 του Κώδικα ΦΠΑ (Ν.2859/2000), ενώ η δεύτερη απόφαση αφορά στη διαδικασία διακανονισμού ήδη εκπεσθέντος φόρου για ακίνητα που υπάγονται σε καθεστώς αναστολής εφαρμογής ΦΠΑ.
Το μέτρο της αναστολής του ΦΠΑ, όπως σημειώνει το ΥΠΟΙΚ, στοχεύει στην αναθέρμανση της αγοράς ακινήτων και σε συνδυασμό με άλλες, ήδη εφαρμοζόμενες ρυθμίσεις, όπως η μείωση του ΕΝΦΙΑ και η παροχή κινήτρων για ενεργειακή, λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση κτιρίων, αναμένεται να έχουν σημαντικά οφέλη για τις μικρές και μεσαίες ιδιοκτησίες και να συμβάλλουν αποφασιστικά στην ενίσχυση του συνόλου των επαγγελμάτων που σχετίζονται με τον κλάδο της οικοδομικής δραστηριότητας και των κατασκευών.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ζελένσκι: Η Ρωσία προετοιμάζει μπαράζ πληγμάτων κατά της Ουκρανίας, είναι ζήτημα ωρών
- Βουτιά στο πετρέλαιο μετά την υποχώρηση Τραμπ, καθώς οι συνομιλίες με το Ιράν βρίσκονται σε εξέλιξη- Στο -11% το Brent
- Κέρδη άνω του 1% στη Wall Street – Η καλύτερη συνεδρίαση εδώ και έξι εβδομάδες για τον S&P 500
- Σταύρος Παπασταύρου: Δεν υπάρχει επιστροφή στο Ρωσικό φυσικό αέριο – Θέλουμε να γίνουμε παραγωγός φυσικού αερίου τα επόμενα χρόνια
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.