ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τζιτζικώστας: Παρέδωσε επιταγή 277 εκατ. ευρώ για την έναρξη των σιδηροδρομικών-οδικών έργων Αλεξανδρούπολης-Πυθίου
H πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ευελπιστεί ότι σύντομα θα συναφθεί εμπορική συμφωνία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών και έτσι δεν θα υπάρξουν δασμοί για τις εισαγωγές ευρωπαϊκών αυτοκινήτων.
«Είναι καλό να έχουμε μια διαδικασία διαπραγματεύσεων, διότι θέλουμε να έχουμε μια συμφωνία σε μερικές βδομάδες, με την οποία θα κλείσουμε αυτό το θέμα», δήλωσε από το Νταβός στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa). Πάντως, δεν διευκρίνισε πόσο ευρεία θα είναι η συμφωνία αυτή.
«Έχω ήδη μιλήσει με τον Πρόεδρο Τραμπ για το πώς θα εξελιχθεί αυτή η διαδικασία. Οι εμπειρογνώμονές μας θα συναντηθούν, θα εξετάσουν τα δεδομένα, θα συσχετίσουν αριθμούς, θα θέσουν το θέμα της εντιμότητας από τις δύο πλευρές. Σημαντικό είναι να συνεχιστούν οι συζητήσεις. Κανείς δεν θα ωφεληθεί αν ξεσπάσει εμπορικός πόλεμος. Γι’ αυτό και είναι πιο έξυπνο να διαπραγματευτούμε αμέσως, να εξετάσουμε τα δεδομένα, να ολοκληρώσουμε τις διαπραγματεύσεις και να υπογράψουμε», κατέληξε η πρόεδρος της Κομισιόν.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Καραϊβική: Νοροϊός σε κρουαζιερόπλοιο με πάνω από 100 ασθενείς
- Ξένοι οίκοι για Πειραιώς, Εθνική και Eurobank: Οι τιμές στόχοι έως €17, τα σενάρια ανόδου και το μεγάλο στοίχημα των τραπεζών
- Βρετανία: Ανάπτυξη πολεμικού πλοίου στη Μέση Ανατολή με το βλέμμα σε ενδεχόμενη ναυτική αποστολή στα Στενά του Ορμούζ
- Στενά του Ορμούζ: Κατάσταση σχετικής ηρεμίας επικρατεί σήμερα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.