ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την δέσμευσή τους στην πυρηνική συμφωνία με το Ιράν επανέλαβαν σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ενώ συμφώνησαν ότι χρειάζεται ένα μακροπρόθεσμο πλαίσιο, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την Ντάουνινγκ Στριτ.
«Στο θέμα του Ιράν, οι ηγέτες επανέλαβαν την δέσμευσή τους στην ΚΟΣΔ (Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης) και αναγνώρισαν επίσης πως υπάρχει ανάγκη να καθορισθεί ένα μακροπρόθεσμο πλαίσιο για να εμποδισθεί το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικό όπλο», δήλωσε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ μετά τη συνάντηση των Τζόνσον και Μακρόν στο περιθώριο της Διάσκεψης για τη Λιβύη που διεξάγεται στο Βερολοίνο.
«Συμφώνησαν στη σημασία της αποκλιμάκωσης και της συνεργασίας με διεθνείς εταίρους για να βρεθεί μια διπλωματική οδός μέσα από τις σημερινές εντάσεις», πρόσθεσε ο βρετανός εκπρόσωπος.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Από τις ΑΠΕ στην αποθήκευση ενέργειας: Πόσο θα κρατήσει …το νέο ελ ντοράντο;
- Ο μυστικός κόσμος της γυναίκας στην αρχαιότητα Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών: Γράφει η δρ Αλεξάνδρα Χαραμή
- Πλήθος κόσμου στην πρεμιέρα της 24ωρης λειτουργία του μετρό – Κ. Κυρανάκης: «Οι νέοι θα γυρίζουν με ασφάλεια στο σπίτι τους από τη διασκέδαση»
- ΥΠΕΞ: Ηχηρό «όχι» της Ελλάδας στον ΟΗΕ για το τουρκολιβυκό μνημόνιο
