ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε κλιμάκωση των προκλήσεων της στην Ανατολική Μεσόγειο προχωρά η Τουρκία, με μια κίνηση που την φέρνει σε κόντρα με την Ελλάδα, την Κύπρο και την Αίγυπτο.
Με NAVTEX που εξέδωσε ο σταθμός της Αττάλειας, οι Τούρκοι δηλώνουν ότι ξεκινούν σεισμικές έρευνες στην περιοχή του «τριεθνούς», εκεί δηλαδή που ενώνονται οι ΑΟΖ της Κύπρου, της Αιγύπτου και της Ελλάδας, έστω κι αν δεν έχει ακόμη ανακηρυχθεί επίσημα.
Τις έρευνες θα κάνει από σήμερα, μέχρι τις 10 Απριλίου το ερευνητικό σκάφος “Oruç Reis” και το “Cengiz Han”.
Αναλυτικά η NAVTEX
NAVTEX 0114/20
TURNHOS N/W : 0114/20
MEDITERRANEAN SEA
1. SEISMIC SURVEY, BY R/V ORUC REIS, ATAMAN AND CENGIZ HAN BETWEEN 14 JAN – 10 APR 20 IN AREA BOUNDED BY;
34 31.53 N – 030 27.08 E
33 51.65 N – 030 28.27 E
33 53.40 N – 030 46.78 E
34 31.92 N – 030 45.92 E
6 NM BERTH REQUESTED.
2. CANCEL THIS MESSAGE 102059Z APR 20.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τραμπ: Πολύ κοντά να πετύχουμε τους στόχους, εξετάζουμε να αποκλιμακώσουμε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις
- Scope Ratings: Διατήρησε το BBB της Ελλάδας με θετικές προοπτικές
- Τραμπ: Καμία εκεχειρία όταν κυριολεκτικά ισοπεδώνεις την άλλη πλευρά – Θα επανεξετάσουμε την παρουσία μας στην Ισπανία
- Αμπάς Αραγτσί (ΥΠΕΞ Ιράν): Ο Στάρμερ θέτει σε κίνδυνο βρετανικές ζωές
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.