ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Απώλειες σημειώνουν την Τρίτη οι τιμές τιμές του πετρελαίου καθώς οι επενδυτές φαίνεται να επανεξετάζουν τις πιθανότητες άμεσων προβλημάτων στην προσφορά πετρελαίου στη Μέση Ανατολή, μετά την αναταραχή που προκάλεσε ο θάνατος του Ιρανού αξιωματούχου Κασέμ Σουλεϊμανί από αμερικανική αεροπορική επιδρομή την περασμένη εβδομάδα.
Στο Λονδίνο το συμβόλαιο για το brent (παράδοσης Μαρτίου) σημείωσε πτώση 55 σεντς (-0,8%) στα 68,36 δολάρια το βαρέλι στις 15:30 ώρα Ελλάδας. Αντίστοιχα, το συμβόλαιο αργού τύπου WTI (παράδοσης Φεβρουαρίου) υποχωρεί κατά 47 σεντς (-0,74%) και διαμορφώνεται αυτή την ώρα στα 62,80 δολάρια το Βαρέλι.
Οι τιμές κατέγραψαν άλμα τις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις, με το brent να διαμορφώνεται στο υψηλότερο επίπεδό του από τον Σεπτέμβριο, ενώ το αμερικανικό αργό στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο.
«Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι, απουσία αντιποίνων ή προβλήματων, οι τιμές πετρελαίου θα τείνουν χαμηλότερα κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2020, με την αγορά να παραμένει επαρκώς εφοδιασμένη το πρώτο εξάμηνο», ανέφεραν αναλυτές της ING σε έκθεσή τους.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αύριο η υπογραφή της Β’ φάσης του προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου» – Το καλοκαίρι η ανακαίνιση άνω των 220 σχολικών μονάδων σε όλη την Ελλάδα
- «Φρένο» στα περιστατικά απάτης με κάρτες, POS και ATM – Τι δείχνουν τα στοιχεία της ΤτΕ, ποιοι παράγοντες συνέβαλαν στην πτώση
- Συναγερμός στην Άνδρο: Βυθίστηκε φορτηγό πλοίο βόρεια του νησιού – Σώθηκαν και οι 9 ναυτικοί
- Στο Άμπου Ντάμπι ο Μητσοτάκης: Στο επίκεντρο οικονομία, επενδύσεις και η κρίση στην Μέση Ανατολή
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.