ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανακοίνωση – πισωγύρισμα για την Ημέρα Μνήμης των Αρμενίων – Ο Λευκός Οίκος εγκαταλείπει την «Γενοκτονία»
Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μόργκαν Ορτέιγκους, σε ανακοίνωσή της τόνισε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δεν αναγνωρίζει τη γενοκτονία των Αρμενίων και θα συνεχίσει να τηρεί την πάγια στάση επί του ακανθώδους αυτού ζητήματος.
Συγκεκριμένα, αναφερόμενη στο «Ψήφισμα της Γερουσίας 150», με το οποίο επικυρώθηκε η απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων για αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.
«Η θέση της κυβέρνησης δεν έχει αλλάξει. Οι θέσεις μας εκφράζονται από την ανακοίνωση που είχε κάνει ο πρόεδρος τον περασμένο Απρίλιο» επισημαίνει η εκπρόσωπος.
Η Γερουσία επικύρωσε την απόφαση στις 12 Δεκεμβρίου, ξεπερνώντας τα εμπόδια που έθεσαν αρκετές φορές Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές.
Είχε προηγηθεί, στις 30 Οκτωβρίου 2019, η έγκριση της Βουλής των Αντιπροσώπων με συντριπτική πλειοψηφία του σχετικού ψηφίσματος, μια συμβολική αλλά ιστορική ενέργεια που πυροδότησε νέες εντάσεις με την Τουρκία.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μιχαηλίδου: Επίσκεψη σε γηροκομείο της Παλαιάς Φώκαιας μετά την πυρκαγιά – Εκκενώθηκε προληπτικά
- Πυρκαγιά στη Σαμοθράκη – Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους
- Μπόουμαν (Fed): Υπέρ τριών μειώσεων επιτοκίων εντός 2025
- Νέα Υόρκη: Σε σταθερή κατάσταση οι τρεις τραυματίες από τους πυροβολισμούς στην Times Square
