ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με επιστολή της προς τον ΓΓ του ΟΗΕ και την πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας, η Αίγυπτος χαρακτηρίζει άκυρα και ανυπόστατα τα δύο memoranda που υπεγράφησαν μεταξύ της κυβέρνησης της Τρίπολης και της Τουρκίας και ζητά να μην πρωτοκολληθούν, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.
Συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, πραγματοποίησε χθες ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στη Γενεύη και του παρέθεσε τους λόγους για τους οποίους αυτά τα memoranda θεωρούνται -κατά την κρίση της Ελλάδας- ανύπαρκτα.
Ο κ. Δένδιας επισήμανε ότι ο κ. Γκουτέρες θα παραπέμψει το θέμα στις νομικές υπηρεσίες του ΟΗΕ, ώστε να έχει και τη δική τους άποψη.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Microsoft: Σχεδιάζει επενδύσεις 50 δισ. δολαρίων για την επέκταση της τεχνητής νοημοσύνης στον Παγκόσμιο Νότο
- Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην Ένωση Ελληνικών Ναυτιλιακών και Μεσιτικών Εταιρειών
- Qualco UK: Στρατηγική συνεργασία με την Thames Water στο Ηνωμένο Βασίλειο – Επιβεβαίωση mononews
- Πρόοδος στις συνομιλίες ΗΠΑ – Ιράν: Πάγωμα στον εμπλουτισμό ουρανίου για ως 5 χρόνια και άνοιγμα επενδύσεων, προσφέρει η Τεχεράνη
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.