• Πολιτική

    Και φίλια πυρά κατά Πολάκη για την χυδαία επίθεση κατά Αγαπηδάκη

    • NewsRoom

    Παύλος Πολάκης, πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ


    Εκτός ορίων κινήθηκε για ακόμη μια φορά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, ο οποίος με την χθεσινή ανάρτησή του εναντίον της νέας εθνικής συντονίστριας για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, Ειρήνης Αγαπηδάκη, κατάφερε να στρέψει για άλλη μια φορά εναντίον του την φίλα προσκείμενη στον ΣΥΡΙΖΑ Εφημερίδα των Συντακτών.

    Όλα ξεκίνησαν από μια ανάρτηση της Ειρήνης Αγαπηδάκη, σε επίσης προσβλητικό ύφος, το 2017 την οποία είχε αναδημοσιεύσει και το mononews.gr. Σε αυτήν η κ. Αγαπηδάκη έγραφε: «Φαντάσου τον Πολάκη πιτσιρίκο, να του ζητάει η μαμά του να κάνει τα κακάκια του στο γιο-γιο. Κάθεται εκείνος και σκέφτεται «για να τα ζητάει αυτή, θα είναι πολύτιμα! Ποιος ξέρει μάλιστα πόσο πολύτιμα! Μιλάμε για χρυσάφι, ρουμπίνια, μπριλάντια! Σιγά μην της τα δώσω να πλουτίσει αυτή, να αποκτήσει όλη την εξουσία και να μείνω εγώ στον άσσο!» Ετσι λοιπόν, τα κρατούσε το καημένο, τα κρατούσε, και κατάντησε σε αυτή την ηλικία να κυκλοφορεί με μια γεμάτη πάνα και να γεμίζει τον τόπο μπόχα και δυσωδία.

    Οτιδήποτε αρκεί να μην συνειδητοποιήσει ότι τα σκατά δεν είναι χρυσάφι. Γι’αυτό, να το αντιμετωπίζετε με συγκατάβαση το Πολάκι. Στην πραγματικότητα, είναι ένα παραπληροφορημένο μωρουλίνι με μουστάκι, που έμαθε ότι το να μην πηγαίνεις στην τουαλέτα σε κάνει αριστερό».

    Ο κ. Πολάκης, που άργησε δύο χρόνια να δει την ανάρτηση της κ. Αγαπηδάκη, απάντησε χθες χρησιμοποιώντας απαράδεκτους χαρακτηρισμούς, ενώ προχώρησε μέσω Facebook και σε ψυχιατρική διάγνωση για την κ. Αγαπηδάκη: «Από τη “μελέτη” του πονήματος φαίνεται πως το πρόβλημα της είναι βαριά ψυχωσική συνδρομή (και όχι απλή νεύρωση) που χρήζει μακράς νοσηλείας σε κλειστό ψυχιατρικό τμήμα. Παιδικά τραύματα, κακοποίηση, στέρηση, ανικανοποίητες επιθυμίες;;; Θα το βρουν οι ειδικοί στο Αιγινήτειο ή στο Δαφνί που πρέπει να επιληφθούν επειγόντως καθώς από την εκδήλωση των συμπτωμάτων έχει περάσει αρκετός καιρός και σίγουρα θα έχει επιβαρυνθεί κλινικά…».

    Η πρωτοφανής αυτή ανάρτηση προκάλεσε όχι μόνο την αντίδραση κυβερνητικών κύκλων, αλλά και της Εφημερίδας των Συντακτών, η οποία δεν είναι η πρώτη φορά που ασκεί δριμεία κριτική στον Παύλο Πολάκη, εγκαλώντας τον για χυδαιότητα και ανεπίτρεπτο λόγο, φέρνοντας σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και το κόμμα του.

    Στην ΕφΣυν αναφέρεται: «Με απαξιωτικό και απολύτως ανεπίτρεπτο και χυδαίο λόγο και ύφος ο Παύλος Πολάκης σχολίασε τις εξίσου χυδαίες και προσβλητικές αναφορές της επικεφαλής του συντονισμού για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, Ειρήνης Αγαπηδάκη.

    » Η απολύτως προσωπική αυτή αντιπαράθεση δύο προσώπων που ανήκουν στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, εκτός από «μνημείο» λόγου αποτελούν τις ζοφερές προεκτάσεις μιας έννοιας πολιτικής(!) αντιπαράθεσης πολύ κατώτερης σε επίπεδο από τις κουβέντες καφενείου και σχεδόν ισάξιας των…διαλόγων που ακούγονται στις πάσης φύσεων οπαδικές εκπομπές του μεσονυκτίου.

    » Φυσικά στη χώρα της αντικειμενικότητας τις ειδήσεις θα μονοπωλήσει αποκλειστικά η δήλωση του Π. Πολάκη κι όχι οι αναφορές της άριστης του Κ. Μητσοτάκη. Ας πρόσεχε όμως ο πρώην υπουργός!».

    Χθες κυβερνητικοί κύκλοι σχολίαζαν για την ανάρτηση Πολάκη: «Ο κ. Πολάκης ξεπέρασε ακόμη και τον εαυτό του σε χυδαιότητα με την άκρως συκοφαντική ανάρτησή του κατά της Εθνικής Συντονίστριας για τα ανήλικα προσφυγόπουλα, Ειρήνης Αγαπηδάκη. Όμως κανενός το αυτί δεν ιδρώνει στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο σταθερός συνδαιτημόνας του κ. Τσίπρα έχει γίνει πλέον ο εκφραστής του ύφους και του ήθους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Να τον χαίρεται και να τον καμαρώνει ο αρχηγός του. Η λέξη ντροπή δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό τους».



    ΣΧΟΛΙΑ