• Ναυτιλία

    Π. Παναγιωτίδης: Δάνειο 11 εκατ. δολαρίων εξασφάλισε η Castor Maritime

    Το Magic P της Castor Maritime


    Δανειακή διευκόλυνση ύψους 11 εκατ. δολαρίων εξασφάλισε η ναυτιλιακή  Castor Maritime του εφοπλιστή Πέτρου Παναγιωτίδη, από την Alpha Bank.

    To δάνειο αναμένεται να εκταμιευτεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους και θα χρησιμοποιηθεί για την απόσυρση υφιστάμενου δανείου γέφυρα ύψους 7,5 εκατ. δολαρίων και για τη χρηματοδότηση των αναπτυξιακών σχεδίων της εταιρείας.

    Το δάνειο θα έχει πενταετή διάρκεια από την εκταμίευση του και μετά, και επιτόκιο 3,50% συν Libor, ετησίως.

    Ο Πέτρος Παναγιωτίδης, CEO και CFO της ναυτιλιακής επισήμανε: “Είμαστε ικανοποιημένοι με την ολοκλήρωση της πρώτης μας δανειακής χρηματοδότησης από την Alpha Bank, μια τράπεζα πρώτης κατηγορίας, με ανταγωνιστικούς όρους. Χαιρετίζουμε αυτή τη νέα τραπεζική σχέση και παραμένουμε αφοσιωμένοι στην αξιοποίηση του ισολογισμού μας με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο προκειμένου να συνεχίσουμε τα αναπτυξιακά μας σχέδια.”

    Η Castor Maritime με έδρα την Κύπρο, ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 2017 και δραστηριοποιείται στην αγορά ξηρού φορτίου. Διαθέτει στόλο με τρία πλοία. Πρόκειται για το χωρητικότητας 76,455-dwt πλοίο Magic P (κατασκευής 2004) και το χωρητικότητας 75,311-dwt Magic Sun (κατασκευής 2001). Επίσης, στις 14 Οκτωβρίου 2019 η ναυτιλιακή υπέγραψε συμφωνία για την εξαγορά του τρίτου πλοίου της, ενός bulker τύπου panamax, κατασκευής 2005, έναντι 10,2 εκατ. δολαρίων.

    Η εταιρεία, προχώρησε το Φεβρουάριο 2019 στην “άμεση ένταξη” της στο αμερικανικό χρηματιστήριο, χωρίς την παραδοσιακή αρχική δημόσια προσφορά και την άντληση νέων κεφαλαίων από την έκδοση νέων μετοχών. Οι μετοχές της διαπραγματεύονται στην αγορά Nasdaq, με το σύμβολο “CTRM”.

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ