ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Για τις αξίες της κοινωνικής προσφοράς και του εθελοντισμού έκανε λόγο σήμερα στο twitter η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, ξεσηκώνοντας σχόλια κι επικρίσεις.
Συγκεκριμένα στο μήνυμά της που αναρτήθηκε στα social media, η Δόμνα Μιχαηλίδου περιγράφει την εθνική εορτή ως έναν ύμνο στον εθελοντισμό και το συνδέει με το σήμερα. Επιπλέον, κλείνει το μήνυμά της με μια φράση την οποία αποδίδει στον Άλμπερτ Αϊνστάιν για την κοινωνική προσφορά.
Γράφει συγκεκριμένα η υφυπουργός Εργασίας:
«Χρόνια πολλά! Σήμερα η εθνική μας εορτή μας θυμίζει όσο ποτέ τις αξίες της κοινωνικής προσφοράς και του εθελοντισμού. Με συγκίνηση θυμόμαστε τις θυσίες των παπούδων μας και την οικογένειά τους, την επόμενη γενιά, την πατρίδα τους. Θυσίες που διασφάλισαν σε εμάς ένα πλαίσιο καθημερινότητας όπου η προσφορά στο σύνολο ευτυχώς δεν απαιτεί βία και αίμα. Ας τους τιμήσουμε λοιπόν με τη σειρά μας υπενθυμίζοντας σε όλους ότι ο εθελοντισμός είναι όχι απλά κοινωνική προσφορά αλλά εθνική ευθύνη. «Είναι υποχρέωση κάθε ανθρώπου να δώσει πίσω στον κόσμο τουλάχιστον το ισοδύναμο αυτού που έχει πάρει απ’αυτόν».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΤτΕ: Θετικές επιδόσεις για την ελληνική οικονομία το 2025 παρά την αβεβαιότητα στο διεθνές περιβάλλον
- Σοφία Ζαχαράκη: Σε 4 χρόνια θα έχουν ανακαινιστεί πάνω από 2.500 σχολεία
- Αλέξης Τσίπρας: Η Ελλάδα χρειάζεται αναπτυξιακό σοκ – Παρουσίασε το δικό του εθνικό σχέδιο
- Χανιά: Συνεχίζονται οι απολογίες κατηγουμένων για την εγκληματική οργάνωση
