ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Χορήγηση ΑΦΜ από το μαιευτήριο προωθεί η κυβέρνηση από την νέα χρονιά ενώ παράλληλα, όλοι οι ανήλικοι οι οποίοι δεν διαθέτουν αριθμό φορολογικού μητρώου θα τον αποκτήσουν μέσω των φορολογικών δηλώσεων του 2020.
Όπως αναφέρει η «Καθημερινή της Κυριακής», στο κυβερνητικό σχέδιο προβλέπεται επίσης η σύνδεση του ΑΦΜ με τον ΑΜΚΑ και τον αριθμό της νέας αστυνομικής ταυτότητας.
Όλα όμως τα παραπάνω οδηγούν στην ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής ταυτοποίησης των πολιτών με στόχο τον περιορισμό της γραφειοκρατίας, καθώς θα γίνονται ηλεκτρονικά πολλές διαδικασίες που σήμερα απαιτούν την παρουσία του πολίτη σε δημόσιες υπηρεσίες.
Την ίδια στιγμή προχωρεί ο ψηφιακός μετασχηματισμός της δημόσιας διοίκησης καθώς με βάση τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, προωθείται η δημιουργία ενός υπερυπολογιστικού κέντρου της του Δημοσίου, στο οποίο θα μεταφερθούν τα υπολογιστικά συστήματα 17 υπουργείων, ώστε να υπάρξει διαλειτουργικότητα και επικοινωνία μεταξύ των δημοσίων υπηρεσιών.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χρηματιστήριο: Πτώση -2% ο Dax, βουτιά 1,5% στα futures, πέρασε στο κόκκινο και η ΕΤΕ, κρατούν Allwyn, ΔΕΗ, ΜΟΗ
- Τέμπη: Αποχή δήλωσε η πρόεδρος της δίκης για τα βίντεο – «Έχω δεχτεί πολλές προσβολές»
- Χατζηθεοδοσίου: «Άμεσα μέτρα από την κυβέρνηση, διαφορετικά κινδυνεύουν με διάλυση κοινωνία και επιχειρηματικότητα»
- Allwyn: Νέο κεφάλαιο στο Χρηματιστήριο Αθηνών – Σημαντικό ορόσημο για την παγκόσμια αγορά τυχερών παιχνιδιών
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.