ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στον νέο νόμο που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών για τις τιτλοποιήσεις των «κόκκινων» δανείων και τη δευτερογενή αγορά θα υπάρχουν και προβλέψεις για το Χρηματιστήριο και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
Το νομοσχέδιο θα είναι έτοιμο στο τέλος του μήνα και όπως άφησε να εννοηθεί ο υφυπουργός Οικονομικών οι αλλαγές στην λειτουργία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς θα είναι σαρωτικές.
«Οι επενδυτές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το σύστημα λειτουργεί με διαφανείς και αποτελεσματικούς κανόνες» ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: Διότι το προηγούμενο διάστημα δεν λειτουργούσε έτσι.
Τόνισε δε πως «το Χρηματιστήριο θα πρέπει να ξαναπαίξει το ρόλο του».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Game changer για την Ελλάδα η τεχνητή νοημοσύνη – Δαίδαλος και Pharos βάζουν τα θεμέλια της ελληνικής Silicon Valley
- Το ΝΑΤΟ, η Ρωσία, η Τουρκία και ο ελληνικός «Θόλος του Αχιλλέα»
- Ρωμανός Ροδόπουλος: Νιγηριανοί σπουδαστές στον Πειραιά – Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο επενδύει στην προσέλκυση διεθνών φοιτητών
- Αυξήσεις 2,4% στις συντάξεις από 1η Ιανουαρίου 2026 – Πότε θα πιστωθεί η ενίσχυση των 250 ευρώ
