Menu
-0.08%
Τζίρος: 351.46 εκατ.

Ερχεται ανασχηματισμός, ποιοι χτυπούν Μαρινάκη, Σδούκου, Αγαπηδάκη, η «μπηχτή» της Νίκης, η βουτιά της Κάρυ και τα… τραγουδάκια του Σάντσεθ

Media

Bild: Ελλάδα και Πολωνία «μια γροθιά» στην μάχη για τις πολεμικές αποζημιώσεις

Comments

Ενώνουν τις δυνάμεις τους Ελλάδα και Πολωνία, στη μάχη της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων, υποστηρίζει σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild.

Με αφορμή τη συνάντηση δύο εκπροσώπων των δύο χωρών, προ ημερών, στην πολωνική Βουλή, στο πλαίσιο εορταστικών εκδηλώσεων για τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και συγκεκριμένα του προέδρου της ελληνικής Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα και του Πολωνού βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος PiS, Αρκάντιους Μούλαρτσικ, η εφημερίδα υποστηρίζει ότι «Οι Πολωνοί κι οι Έλληνες θέλουν πάνω από ένα δισ. ευρώ από μας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μούλαρτσικ είναι ο επικεφαλής της επιτροπής της Πολωνικής Βουλής για τη διεκδίκηση γερμανικών αποζημιώσεων.

Το πρωτοσέλιδο της Bild σχετικά με τις πολεμικές αποζημιώσεις που διεκδικούν Ελλάδα και Πολωνία

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η γερμανική εφημερίδα, βασικό θέμα της συνάντησης των Ελλήνων βουλευτών και των Πολωνών συναδέλφων τους ήταν η εξέταση των όσων έχουν γίνει έως τώρα και από τις δύο χώρες, αναφορικά με το ζήτημα των πολεμικών επανορθώσεων.

Από την πλευρά της, η Ελλάδα είχε καλέσει τον Ιούνιο με ρηματική διακοίνωση το Βερολίνο σε διαπραγματεύσεις για την καταβολή των γερμανικών αποζημιώσεων, ενώ ανάλογες απαιτήσεις προβάλλει και η Βαρσοβία, η αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή της οποίας θα παρουσιάσει σύντομα το πόρισμά της.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Bild, ανοικτό παραμένει ακόμη το ζήτημα για το πώς ακριβώς θα διαμορφωθεί η ελληνο-πολωνική συνεργασία, δεδομένου και του ότι η Πολωνία δεν έχει εκφράσει ακόμη επίσημα, παρά μόνον προφορικά, τις απαιτήσεις της.

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

Μοιραστείτε την άποψή σας

Σχόλια
Οδηγίες

Για να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερχεται ανασχηματισμός, ποιοι χτυπούν Μαρινάκη, Σδούκου, Αγαπηδάκη, η «μπηχτή» της Νίκης, η βουτιά της Κάρυ και τα… τραγουδάκια του Σάντσεθ
Τα γυαλιά του υπουργού κυρίου Γεωργιάδη
Το Πεκίνο δεν αλλάζει πορεία: Επιμένει στη βιομηχανική ισχύ παρά τις πιέσεις ΗΠΑ και Ευρώπης
Τραμπ: «Παγώνει» νέα επίθεση κατά του Ιράν μετά από έκκλησή του – Το αρνείται η Τεχεράνη
Αιχμηρή απάντηση Αυγερινού μετά τη διαγραφή του από το κόμμα Καρυστιανού – Την κατηγορεί για εγωμανία
Μητσοτάκης για Βαρβιτσιώτη: «Σφράγισε τη Νέα Δημοκρατία και τη Μεταπολίτευση»
Στο Συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας Τασούλας και Μητσοτάκης για τις πυρκαγιές (φωτο)
Μητσοτάκης: Μόνο οδύνη για τον χαμό του Έλληνα συντονιστή και του Δανού χειριστή από την σύγκρουση των ελικοπτέρων
Μαρία Καρυστιανού: Διέγραψε τον Θανάση Αυγερινό από την «Ελπίδα» – Τον κατηγορεί για «διχαστικές συμπεριφορές»
Παύλος Μαρινάκης για Γιάννη Βαρβιτσιώτη: Η Νέα Δημοκρατία και η χώρα είναι φτωχότερες