ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Δεκτές έκανε το Συμβούλιο της Επικρατείας τρεις αιτήσεις ακύρωσης που είχε καταθέσει η εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» εναντίον του υπουργείου Περιβάλλοντoς και Ενέργειας για την αδειοδότηση της επένδυσης.
Η «Ελληνικός Χρυσός» είχε προσφύγει στο ΣτΕ τον Νοέμβριο του 2017 και ζητούσε νομική προστασία έναντι της άρνησης του τότε υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη να προχωρήσει στην έκδοση «απαιτούμενων αδειών ρουτίνας», όπως υποστήριζε η εταιρεία, μετά από αιτήσεις της που είχαν υποβληθεί στο ΥΠΕΝ το 2016 και 2017
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, με τις αποφάσεις 1531, 1532 και 1533 που δημοσιεύθηκαν και αναμένεται να καθαρογραφούν τις επόμενες ημέρες, το Ανώτατο Δικαστήριο έκανε δεκτές στο σύνολό τους τις αιτήσεις ακύρωσης που αφορούσαν:
α) παράλειψη της Διοίκησης να χορηγήσει διετή παράταση ισχύος της άδειας εγκατάστασης ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του έργου «Μονάδας εμπλουτισμού Σκουριών»,
β) παράλειψη της Διοίκησης να χορηγήσει συμπληρωματική- τροποποιητική άδειας εγκατάστασης ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του έργου «Μονάδας εμπλουτισμού Σκουριών» και
γ) παράλειψη της Διοίκησης στη χορήγηση ετήσιας παράτασης της άδειας εγκατάστασης ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού των «Βοηθητικών Εγκαταστάσεων και Υποδομών Εξυπηρέτησης Σκουριών».
Το ΣτΕ με τις αποφάσεις του υποχρεώνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας να προχωρήσει άμεσα στην έκδοση των σχετικών αποφάσεων.
Σημειώνεται ότι επιδίωξη της νέας κυβέρνησης είναι να στηριχθεί η επένδυση με σεβασμό όλων των αναγκαίων περιβαλλοντικών όρων ενώ πρόσφατα αποφασίστηκε να δημιουργηθεί μια μεικτή επιτροπή από ειδικούς του ΥΠΕΝ και της εταιρείας, η οποία θα εξετάσει τα εκκρεμή περιβαλλοντικά, οικονομικά και αναπτυξιακά θέματα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΕΛΣΤΑΤ: Αμετάβλητο το χάσμα αμοιβών ανδρών – γυναικών, υψηλότεροι κατά 13,4% οι μισθοί των ανδρών το 2024
- Adidas: Κέρδη τριμήνου άνω των εκτιμήσεων και επαναγορά μετοχών €1 δισ.
- Μιχαηλίδου: Βασικός στόχος στο στεγαστικό να πέσουν οι τιμές με νέα ακίνητα στην αγορά
- Η Porsche θρηνεί την απώλεια του Peter Falk – Le Mans, Daytona και Zuffenhausen υποκλίνονται
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.