ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού (τύπου S70B, Aegean Hawk) εντόπισε σώο στη θαλάσσια περιοχή 2 ναυτικά μίλια νοτίως της Σερίφου τον 55χρονο κυβερνήτη-χειριστή φουσκωτής λέμβου που αγνοείτο από το μεσημέρι.
Το ελικόπτερο περισυνέλεξε τον 55χρονο και τον μετέφερε στην Βάση Ελικοπτέρων Ναυτικού στο ελικοδρόμιο Κοτρωνίου.
Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ).
Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο 55χρονος μαζί με τη 45χρονη συνεπιβαίνουσα στο φουσκωτό σκάφος απέπλευσαν με προορισμό την Κύθνο, όταν κάτω από άγνωστες μέχρι συνθήκες ο 55χρονος βρέθηκε στη θάλασσα. Η 45χρονη ενημέρωσε το Λιμενικό και μέσω του ΕΚΣΕΔ ξεκίνησε η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης τους. Σκάφος του λιμενικού την παρέλαβε από το φουσκωτό στην ίδια θαλάσσια περιοχή, και τη μετέφερε στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σερίφου από όπου και εξήλθε. Το δε φουσκωτό ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι του νησιού με άλλο σκάφος που συμμετείχε στις έρευνες.
Δείτε βίντεο με τη διάσωση:
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ε. Αγαπηδάκη: Πότε θα διακόπτεται η δωρεάν χορήγηση φαρμάκων για την παχυσαρκία – Ο ειδικός με τον ρόλο – «κλειδί»
- Ανάλυση mononews: Γιατί η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ είναι hot – Τιμή στόχος στα 26,08 ευρώ
- Στέφανος και Ζωή στο θέαμα της Δημοκρατίας
- Νατάσα Πασχάλη (Eurobank) στο mononews: Ετσι καταφέραμε να κάνουμε πράξη το Brain ReGain και να κτίσουμε το προσωπικό του μέλλοντος
